24.3.15

AVPR: Aliens vs Predator-Requiem (2007)

Είδος : Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας

Aliens vs Predator-Requiem
ΑΛΙΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥ 2
Σκηνοθεσία:The Brothers Strause
Σενάριο:Shane Salerno
Παίζουν:Reiko Aylesworth,
Steven Pasquale,John Ortiz
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένα διαστημόπλοιο Κυνηγών συντρίβεται κοντά σε μια μικρή πόλη της Αμερικής. Εκεί Άλιεν και Κυνηγοί συνεχίζουν τον αιώνιο πόλεμό τους, με τους ανθρώπους να βρίσκονται στη μέση αυτής της μάχης.


ΑΠΟΨΗ: Το σίκουελ του AVP κινείται στα ίδια μοτίβα με την προηγούμενη ταινία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να είναι το ίδιο διασκεδαστική.


  Τα αδέλφια Στράους αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία αλλά δε μπορούν να δώσουν ζωή στο δημιούργημά τους. Άνθρωποι μπλέκονται στο διάβα των εξωγήινων για να δώσουν στο κοινό κάτι να ταυτιστεί μαζί του αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει ποτέ. Γνωρίζουμε αρκετούς χαρακτήρες αλλά ποσώς μας ενδιαφέρει το δράμα τους καθώς μοιάζουν όλοι χάρτινοι. Τα αδέλφια Στράους χτίζουν το φιλμ τους στη λογική των ταινιών kaiju (αν το προηγούμενο φιλμ με έκανε να το νιώσω αυτό μία φορά, το σίκουελ με έκανε να το νιώσω δέκα!) με δόσεις ταινίας καταστροφής. Όλα βέβαια γίνονται για να δούμε τις μάχες των δύο εξωγήινων φυλών. Οι άνθρωποι είναι κομπάρσοι και τίποτα παραπάνω.
  Προσπαθώντας να δώσουν λίγο παραπάνω ενδιαφέρον στο κοινό οι δημιουργοί του φιλμ προσθέτουν στο σενάριο ένα υβρίδιο Άλιεν-Κυνηγού. Μιλάμε στην ουσία για ένα Άλιεν με ράστα, που κι αυτό αδιάφορα περνά απ' την οθόνη, θύμα ενός ακόμα σημαντικού μειονεκτήματος του φιλμ. Οι Στράους θέλοντας να φέρουν το φιλμ πιο κοντά στην όψη του αρχικού φιλμ του Άλιεν, αποφασίζουν να κάνουν την εικόνα όσο πιο σκοτεινή γίνεται. Αποτελέσμα; Τις περισσότερες φορές δε μπορείς να διακρίνεις τίποτα. Οι μάχες Άλιεν-Κυνηγού πνίγονται στο σκοτάδι, οπότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα για το φιλμ που οι συγκεκριμένες μάχες είναι η "ατραξιόν" του. Αυτός που θα παρακολουθήσει το AVPR δε θα το κάνει για το σενάριο και τους χαρακτήρες του. Θα το κάνει για να δει τα δύο εξωγήινα πλάσματα να "πλακώνονται". Αν δε μπορεί να δει ούτε αυτό, τότε δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος να παρακολουθήσει το φιλμ!
  Λίγες μέρες πριν γράφοντας για το πρώτο φιλμ, Άλιεν εναντίον Κυνηγού, σας είχα πει πως το συγκεκριμένο ήταν κάτι σαν ένοχη απόλαυση για μένα. Ναι μεν ελλιπές σαν φιλμ αλλά διασκεδαστικό. Το σίκουελ, όμως, γίνεται κουραστικό. Τα εφέ είναι καλύτερα και έχει κάποιες στιγμές gore αλλά δε μπόρεσε να με χαλαρώσει όπως το προηγούμενο. Εδώ τα λάθη χτυπάνε έντονα και δε μπορείς να τα αγνοήσεις. Προτείνεται μάλλον μόνο στους φανατικούς των δύο εξωγήινων.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Άλιεν εναντίον Κυνηγού 2 (2007) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου