4.2.15

Big Driver (2014)

Είδος : Θρίλερ, Μυστηρίου

Big Driver
Σκηνοθεσία:Mikael Salomon
Σενάριο:Richard Christian Matheson
Παίζουν:Maria Bello,Ann Dowd,
Will Harris
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Τες Θορν, διάσημη συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου, είναι καλεσμένη λίγο έξω από την πόλη σε μια εκδήλωση για την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου. Στο δρόμο της επιστροφής η Τες θα πάθει λάστιχο στη μέση του πουθενά και τότε θα εμφανιστεί ένας "καλός Σαμαρείτης", ο οποίος προσφέρεται να της αλλάξει λάστιχο. Σύντομα, όμως, οι αληθινές προθέσεις του αγνώστου φανερώνονται και η Τες πέφτει θύμα ξυλοδαρμού και βιασμού. Μια μέρα μετά η Τες θα καταφέρει να ξεφύγει και να επιστρέψει σπίτι της, για να ετοιμάσει ένα σχέδιο εκδίκησης.

ΑΠΟΨΗ: Σύντομη ιστορία του Στίβεν Κινγκ από τη συλλογή ιστοριών Σκοτάδι Βαθύ Δίχως Άστρα μεταφέρεται στην οθόνη (τη μικρή αυτή τη φορά) και τα αποτελέσματα είναι για άλλη φορά μέτρια, αν θέλουμε να είμαστε επιεικείς.  
  Λίγο καιρό πριν είχε κυκλοφορήσει το A Good Marriage, το οποίο ανήκει στην ίδια συλλογή, μην αφήνοντας και τις καλύτερες εντυπώσεις, εξαιρουμένης της ερμηνείας της πρωταγωνίστριας, Τζόαν Άλεν. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το Big Driver, με τη Μαρία Μπέλο να δίνει μια καλή ερμηνεία, στο ρόλο της Τες Θορν, αλλά το φιλμ να μη μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον. Όλα πάνε πολύ καλά μέχρι τα πρώτα είκοσι με τριάντα λεπτά, με τον Mikael Salomon να στήνει ικανοποιητικά τη δράση του, όμως, από την επιστροφή της Τες στο σπίτι μέχρι την αναζήτηση του βιαστή της δημιουργείται μια τεράστια κοιλιά. Ο Salomon δημιουργεί ένα ιδιόμορφο κλίμα μπλέκοντας τα σύνορα πραγματικότητας και φαντασίας, κάτι που υπό άλλες προϋποθέσεις μπορεί να βοηθούσε το φιλμ, εδώ όμως νιώθω να χάνεται το παιχνίδι.
  Τι σου μένει από το Big Driver εν τέλει; Μερικά σχόλια πάνω στο θέμα της γυναικείας κακοποίησης, η επισήμανση του Κινγκ ότι το χειρότερο τέρας είναι αυτό που κρύβεται μέσα στον άνθρωπο και φυσικά η καλή ερμηνεία της Μπέλο. Αν με ρωτάτε είτε σαν φαν του Κινγκ είτε όχι, αν αξίζει να δείτε το Big Driver, σας απαντώ με ευκολία : Όχι. Θεωρώ ότι για να δούμε ξανά μια αξιόλογη μεταφορά ιστορίας του Κινγκ στη μικρή ή μεγάλη οθόνη θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να αποφασιστεί τελικά η έναρξη παραγωγής του It, το οποίο απ' ότι φαίνεται μέχρι στιγμής θα σκηνοθετήσει ο Cary Fukunaga, σκηνοθέτης με ιδιαίτερη ματιά.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Big Driver (TV Movie 2014) on IMDb



2 σχόλια:

  1. Γαμώτο, και μου άρεσε η υπόθεση. το A Good Marriage είναι η χειρότερη και πιο βαρετή ταινία που είδα πέρυσι. Πως τα καταφέρνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, με το Big Driver πέρασε πολύ πιο δύσκολα η ώρα σε σχέση με το A Good Marriage... Νομίζω ότι τα "καταφέρνουν" γιατί γίνονται πολλές μεταφορές των βιβλίων του Κινγκ είτε στη μικρή είτε στη μεγάλη οθόνη κάθε χρόνο και γίνονται χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ξέρουν ότι το αναγνωστικό του κοινό είναι μεγάλο και μια μεγάλη μερίδα αυτού του κοινού (αν όχι η πλειοψηφία) θα παρακολουθήσει και τα σχετικά φιλμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή