27.11.14

Ouija (2014)

Είδος : Τρόμου

Ouija
OUIJA:ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ
Σκηνοθεσία:Stiles White
Σενάριο:Juliet Snowden,Stiles White
Παίζουν:Olivia Cooke,Ana Coto,
Daren Kagasoff
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η καλύτερη φίλη της Λέιν, Ντέμπι, αυτοκτονεί. Λίγες μέρες μετά η Λέιν και μια παρέα φίλων της αποφασίζουν να καλέσουν το πνεύμα της νεκρής φίλης τους χρησιμοποιώντας το Ouija, ένα επιτραπέζιο πίνακα με τον οποίο μπορείς να έρχεσαι σε επικοινωνία με πνεύματα,  για να μάθουν το λόγο που αυτοκτόνησε. Το πνεύμα της Ντέμπι δεν είναι το μόνο που θα εμφανιστεί.

ΑΠΟΨΗ: Νόμιζες αγαπητέ αναγνώστη ότι το Annabelle θα κέρδιζε με ευκολία τον τίτλο της χειρότερης ταινίας τρόμου για το 2014; Έχασες! Κι εσύ κι εγώ μαζί σου! Ήρθε η Hasbro με το Ouija της να σαρώσει τα πάντα! Tranformers, Ναυμαχία και τώρα άλλο ένα επιτραπέζιο (και) της Hasbro που "χτυπά" στη μεγάλη οθόνη. Τι χτυπά δηλαδή... Τη δέρνει αλύπητα...
 Κάκιστη ταινία (που θα ήθελε να είναι) τρόμου, με σκηνοθεσία, σενάριο και ερμηνείες να βρίσκονται αρκετά κάτω από τη βάση. Ο τρόμος για τη νέα γενιά έχει τη μορφή των jump scares και τίποτα άλλο. Καμία εμβάθυνση, καμία ατμόσφαιρα παρά μόνο απότομα ηχητικά και μουσικά εφέ, μορφές που κινούνται στην πλάτη των πρωταγωνιστών και κλισέ, κλισέ, κλισέ, κλισέ και για αλλαγή πάρτε κι ένα ωραιότατο, με έντονη γραφή αλα γαλλικά, cliché. 
  Περισσότερο ενδιαφέρον έχει να ασχοληθείς με την ιστορία του πίνακα Ouija, παρά να παρακολουθήσεις το φιλμ. Η πρώτη εμφάνιση παρόμοιου πίνακα μας πάει πίσω στο 1100 μ.Χ. στην Κίνα, αργότερα στην Ελλάδα, τη Ρώμη και πολύ πιο μετά υπάρχουν αναφορές και στη Δύση, όπου ο πίνακας παίρνει τη μορφή που βλέπουμε και στο φιλμ. Ρίξτε μια ματιά στη Wikipedia αν θέλετε.
  Τη ματιά σας πάντως δεν αξίζει το φιλμ Ouija. Δε θα σας τρομάξει, τουλάχιστον όχι ουσιαστικά, θα απορήσετε με το πρόχειρο σενάριο και θα κλαίτε τα κλεφτά σας. Το σίγουρο είναι ότι δε γλιτώνουμε εύκολα από παρόμοια φιλμ σαν το Ouija και το Annabelle, jump scares films, καθώς με ελάχιστο μπάτζετ καταφέρουν να γεμίσουν τις αίθουσες και φαίνεται το κοινό να τα προτιμά. Το Ouija με μπάτζετ 5.000.000$ έκανε άνοιγμα 20.000.000$, παρά μάλιστα τις πολύ κακές κριτικές που είχε ήδη δεχτεί! Αυτά για το Ouija... Next, please...




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Horror Movies.gr
Ouija, πίνακας πνευμάτων (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου