22.8.14

Επιστημονική Φαντασία x 2 : Trailer για το Automata και το Young Ones

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Young Ones (Επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική 17 Οκτωβρίου-Ελλάδα Άγνωστο)
  Το Young Ones μας μεταφέρει σε ένα μέλλον, όπου το νερό είναι δυσεύρετο και όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε ξηρασία. Εκεί ένας πατέρας (Μάικλ Σάννον), ο οποίος ζει με το γιο του και την κόρη του καθώς από το trailer συμπεραίνουμε ότι η μητέρα βρίσκεται φυλακισμένη, προσπαθεί να βρει τρόπους να προστατεύσει την οικογένειά του από επικίνδυνους κακοποιούς που θέλουν τη γη του. Η μεγαλύτερη απειλή, όμως, έρχεται από το παράξενο αγόρι της κόρης του (Νίκολας Χουλτ), του οποίου τα πλάνα είναι να πάρει τη γη τους για τους δικούς του σκοπούς.
  Αρκετά ιδιαίτερο μείγμα γουέστερν και επιστημονικής φαντασίας μοιάζει να είναι το Young Ones! Το θέμα του έρχεται σε μια περίοδο που ήδη υπάρχουν ζητήματα ύδρευσης και πόσιμου νερού στον πλανήτη και φαίνεται να μην προσεγγίζει το ζήτημα επιφανειακά. Αναμένουμε ως τον Οκτώβρη.



Automata (Επίσημη πρεμιέρα στην Αμερική 10 Οκτωβρίου 2014 - Ελλάδα Άγνωστο)
  Το Automata μας μεταφέρει στο 2044. Ο Μπαντέρας υποδύεται έναν αντιπρόσωπο ασφαλείας της ROC (εταιρεία ρομποτικής) ο οποίος σε έλεγχους ρουτίνας που κάνει σε θέματα ασφαλείας των ρομπότ, θα ανακαλύψει ότι κάποια ρομπότ μοιάζει να είναι ζωντανά και μπορούν να τροποποιούν τον εαυτό τους, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με έναν από τους κανόνες της ρομποτικής. Αυτό που θα ανακαλύψει θα έχει συνέπειες στο μέλλον της ανθρωπότητας.
  Το Automata θα σας θυμίσει αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τόσο στο οπτικό κομμάτι του όσο και στην πλοκή του. Απ' την άλλη, ο Μπαντέρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο είναι κάτι που είχαμε καιρό να δούμε, οπότε παρά το καλό trailer του Automata δεν είμαι σίγουρος και για την πορεία του στο box office.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου