18.7.14

Supercondriaque (2014)

Είδος: Κωμωδία

Supercondriaque
ΣΟΥΠΕΡΧΟΝΔΡΙΟΣ
Σκηνοθεσία:Dany Boon
Σενάριο:Dany Boon
Παίζουν:Dany Boon,Alice Pol,
Kad Merad
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ρομέν Φομπέρ είναι ένας τριανταεννιάχρονος, αρρωστοφοβικός υποχόνδριος, ο οποίος γίνεται κολλιτσίδα στον γιατρό του, Ντιμίτρι Σβένκα. Ο Ντιμίτρι θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει ο Ρομέν από πάνω του είναι να αρχίσει να βγαίνει ραντεβού, οπότε αρχίζει να του κανονίζει ραντεβού μέσω ιστοσελίδων, τα οποία όμως δεν αποδίδουν. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Ρομέν θα γνωρίσει τυχαία την Άννα, αδελφή του Ντιμίτρι και η οποία, μετά από ένα τεράστιο μπέρδεμα, νομίζει πως ο Ρομέν είναι ένας διάσημος Βαλκάνιος επαναστάτης. Ο Ρομέν δεν θα το αρνηθεί και κάπου εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα.

ΑΠΟΨΗ: Η Γαλλική κωμωδία και γενικότερα το Γαλλικό σινεμά, έχει πολλές φορές πρωτότυπες ιδέες, τις οποίες αξιοποιεί με πολύ ωραίο τρόπο, όταν δεν προσπαθεί να μιμηθεί το Αμερικανικό σινεμά. Ο Σουπερχόνδριος πέφτει δυστυχώς σε αυτή την παγίδα και φανερώνει αυτή τη μεγαλομανία των Γάλλων, μην μπορώντας να αναδείξει το ταλέντο των πρωταγωνιστών του.


  Ο συμπαθής ηθοποιός και σκηνοθέτης Danny Boon, μετά τα συμπαθητικά Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι και Rien à déclarer (αυτά τα δύο φιλμ έχω παρακολουθήσει από τα τελευταία του) δημιουργεί μια εν τέλει χλιαρή και άστοχη κωμωδία, παίζοντας ο ίδιος με τρόπο που θυμίζει Αμερικανό συνάδελφό του. Αρχικά, τα πράγματα μοιάζουν καλά για τον Σουπερχόνδριο αλλά μετά το πρώτο μισό του φιλμ, το γέλιο έρχεται όλο και πιο αραιά ενώ η ταινία ξεφεύγει τόσο θεματικά όσο και σε διάρκεια, καταντώντας κουραστική.
  Η κλασική κωμική φόρμα του συμπαθούς αλλά εκνευριστικού τύπου, που λόγω κάποιου ελαττώματος που κουβαλάει, προκαλεί προβλήματα στους γύρω του αλλά ο έρωτας τον βοηθά να το ξεπεράσει, παρότι έχει πολυχρησιμοποιηθεί και πολλές φορές κουράζει, δεν πρόκειται να σταματήσει να χρησιμοποιείται από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, γιατί είναι ένας εύκολος τρόπος δημιουργίας κωμικών καταστάσεων. Ωστόσο, όταν η φόρμα αυτή τηρεί τους κανόνες και μπολιάζεται με κωμικό ταλέντο ερμηνευτικό και σεναριακό, έχει σίγουρα αποτελέσματα, ιδανικά για ευχάριστα κινηματογραφικά βράδια. Όταν όμως εμφανίζεται η Γαλλική μεγαλομανία και η επιθυμία μίμησης του Χόλιγουντ, έχουμε τα αποτελέσματα του Σουπερχόνδριου. Αρκετά μακρυά από το στόχο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Superhondrios (2014) on IMDb



2 σχόλια:

  1. Εμενα παντως παιδια μ αρεσε φοβερα η ταινια...πολυ γελιο...και περιπετεια....κι ολο αυτο μτ τσερκισταν φοβερα επικαιρη...τη συνιστω ανεπιφυλαχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλη και ευχαριστη ταινια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή