16.6.14

Out Of Inferno (2013)

Είδος: Περιπέτεια

Out Of Inferno
Σκηνοθεσία:Oxide Pang Chun, 
Danny Pang
Σενάριο:Oxide Pang Chun,Danny Pang,
Kam-Yuen Szeto,Lik-Kei Tang,
MengZhang Wu
Παίζουν:Ching Wan Lau,Louis Koo,
Angelica Lee
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Στην πιο ζεστή μέρα των τελευταίων πενήντα χρόνων στην πόλη Γκουανγκτζού, της Κίνας, ξεσπάει πυρκαγιά σε έναν ουρανοξύστη. Μια θαρραλέα ομάδα πυροσβεστών δίνει μάχη για να σώσει τους εγκλωβισμένους.


ΑΠΟΨΗ (Με λίγα λόγια): Η νέα ταινία των αδερφών Πανγκ, είναι σαν ένας φόρος τιμής στις ταινίες καταστροφής του Irwin Allen. Όσοι έχετε παρακολουθήσει τον Πύργο Της Κολάσεως θα βρείτε εύκολα τα κοινά στοιχεία των δύο φιλμ, ιδίως στον τρόπο στησίματος της ταινίας. Τι εννοώ λέγοντας για τρόπο στησίματος; Όλες οι κλασικές ταινίες καταστροφής παίρνουν μικρές ομάδες ατόμων και παρουσιάζουν τους χαρακτήρες και τις προσωπικές τους ιστορίες, για να τους ενώσουν στην πορεία σε μια κοινή ομάδα που προσπαθεί να γλυτώσει από τον επερχόμενο κίνδυνο. Αυτό το συναντάμε και στο Out Of Inferno, με τα θετικά του και τα αρνητικά του. Στα θετικά βάζω τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, στα αρνητικά βάζω την προβλεψιμότητα της δράσης. Η σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες αλλά υπερβολικές πολλές φορές, στερώντας αληθοφάνεια από το φιλμ, θέλοντας να ντε και καλά να δείξουν το μέγεθος ηρωισμού των πρωταγωνιστών.


  Σε γενικές γραμμές, το Out Of Inferno κρατάει καλή συντροφιά στο θεατή αλλά του λείπει το συστατικό της αγωνίας καθώς ξέρεις σχεδόν από την αρχή πως θα καταλήξει. Οι αδερφοί Πανγκ πάντως, μοιάζει να προσπαθούν να βγουν σίγα-σιγά από το καλλιτεχνικό τέλμα της τελευταίας επταετίας και το αποτυχημένο τους πέρασμα στο Χόλιγουντ, με τα Bangkok Dangerous και The Messengers.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Out of Inferno (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου