4.2.14

Welcome To The Jungle (2013)

Είδος: Κωμωδία

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Σκηνοθεσία:Rob Meltzer
Σενάριο:Jeff Kauffmann
Παίζουν:Adam Brody,Eric Edelstein
 Jean-Claude Van Damme
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ:Ο Κρις είναι ένας υπάλληλος, τόσο αδύναμος που δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον νταή του γραφείου, τον Φιλ, που του κλέβει όλες τις ιδέες. Δεν έχει ούτε το θάρρος να ζητήσει ραντεβού από τη Λίζα, την προϊσταμένη που του αρέσει. Όταν, όμως, ένα σεμινάριο για άγρια διαβίωση πάει τελείως στραβά, κι ο πρώην πεζοναύτης και υπεύθυνος, Στορμ Ρόθτσαϊλντ, τραυματίζεται από ένα πούμα, ο Κρις και οι συνάδελφοι του βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα τροπικό νησί, χωρίς φανερή ελπίδα να διασωθούν. Κι ενώ κάποιος πρέπει να αναλάβει την αρχηγία της ομάδας, ο Φιλ αυτοανακηρύσσεται «θεός». Όμως, ο Κρις έχει παρελθόν στους προσκόπους κι αν μπορούσε να ξεπεράσει τη δειλία του, θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης.(Cine.gr)


ΑΠΟΨΗ: Όχι... 

  Δεν είναι ο πιο σωστός τρόπος να ξεκινήσεις να γράφεις για μια ταινία αλλά, δυστυχώς, όχι. Καταρχάς, όχι, γιατί ο κύριος λόγος που θα δεις την ταινία είναι γιατί πλασάρεται σαν η πρώτη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Van Damme και είτε είσαι fan του Βέλγου και θέλεις να τη δεις, είτε από περιέργεια θέλεις να δεις πως θα τα πάει ο Van Damme στην κωμωδία. Ε, λοιπόν, παρότι ο Ζαν Κλωντ είναι πρώτη μούρη στην αφίσα της ταινίας, δεν είναι πρωταγωνιστής. Όχι μόνο δεν είναι πρωταγωνιστής αλλά στην ουσία εμφανίζεται στην οθόνη δέκα λεπτά μετά την έναρξη και μόλις για τέσσερα λεπτά. Τον ξαναβλέπουμε μετά από 10 περίπου λεπτά για να εξαφανιστεί μετά από 30 λεπτά ταινίας και να εμφανιστεί, ξανά, 10 λεπτά πριν το τέλος. Είναι καλός ωστόσο σε αυτό που του ζητήθηκε να κάνει, δηλαδή να σατιρίσει λίγο τον εαυτό του, αλλά δεν είναι πρωταγωνιστής. Άρα αν σκόπευες να δεις την ταινία λόγω Van Damme, μάλλον θα απογοητευτείς. Αν σκόπευες να δεις την ταινία, για να δεις αν ο Van Damme τα καταφέρνει στην κωμωδία, τότε, παρότι εμφανίζεται ελάχιστα, ίσως και να σε πείσει. Νομίζω, ότι το έχει αλλά πρέπει να τον δούμε σε κάτι πιο απαιτητικό και με μεγαλύτερη συμμετοχή.
  Τώρα, αν δεν σκόπευες να δεις την ταινία για κανέναν από τους παραπάνω λόγους αλλά απλώς πίστευες ότι θα είναι καλή κωμωδία, μάλλον ατύχησες. Αν σου αρέσει το λεγόμενο toilet humor, αστεία αναφερόμενα σε οτιδήποτε κάνεις μέσα στο μπάνιο σου, θα τη βρεις ίσως λίγο διασκεδαστική αλλά εμείς οι υπόλοιποι δε φταίμε σε κάτι. Προσωπικά μπορώ να ανεχτώ μερικές στιγμές του συγκεκριμένου χιούμορ, όχι όμως συνεχής αναφορά. Από το πρώτο εικοσάλεπτο της ταινίας, τα αστεία τέτοιου ύφους δίνουν και παίρνουν ασταμάτητα, κουράζοντας.
  Τους μόνους που νομίζω δε μπορείς να κατηγορήσεις για το ότι το φιλμ δε λειτουργεί, είναι τους ηθοποιούς. Υπάρχει κωμική φλέβα στους περισσότερους και γελάς σε κάποιες σκηνές που διατηρούνται στα όρια του αστείου, όρια όμως που καταπατούνται στη μεγαλύτερη διάρκεια εισχωρώντας στην περιοχή του γελοίου και εδώ είναι καθαρά θέμα σεναριογράφου, ο οποίος φέρει την κύρια ευθύνη μαζί με τον σκηνοθέτη για αυτή τη χαζοκωμωδία, που στην αρχή φαίνεται να τα πηγαίνει καλά, όμως μετά χάνει τη μπάλα.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
Welcome to the Jungle (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου