4.2.14

Freezer (2014)

Είδος: Θρίλερ

Freezer
Σκηνοθεσία:Mikael Salomon
Σενάριο:Tom Doganoglu, Shane Weisfeld
Παίζουν:Dylan McDermott, Yuliya Snigir, 
Peter Facinelli
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ρόμπερτ ξυπνάει κλειδωμένος σε ένα ψυγείο και απειλείται από Ρώσους μαφιόζους να τους επιστρέψει τα χρήματα που τους έκλεψε. Ο Ρόμπερτ όμως μοιάζει να είναι ο λάθος άνθρωπος, κάτι για το οποίο δε μπορεί να πείσει τους Ρώσους.

ΑΠΟΨΗ: Το Freezer είναι από εκείνες τις ταινίες που ξέρεις ότι κρατάει μια αποκάλυψη για το τέλος. Η αποκάλυψη αυτή θέλει να φέρει τα πάνω κάτω και αν είναι επιτυχημένη και έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από το σεναριογράφο και το σκηνοθέτη, μπορεί να δώσει έξτρα πόντους στην ταινία. Τι γίνεται όμως όταν η αποκάλυψη αυτή, δεν είναι καλά σχεδιασμένη και σε αφήνει αδιάφορο στην ουσία, γιατί το είχες καταλάβει, αν όχι από την αρχή του φιλμ έστω 40 λεπτά πριν το "μεγάλο" φινάλε; Τότε έχεις το αποτέλεσμα του Freezer. Ποιό είναι αυτό; Απογοήτευση...
  Παρακολούθησα έναν τύπο κλεισμένο σε ένα ψυγείο επί ογδόντα σχεδόν λεπτά, ελπίζοντας ότι τουλάχιστον θα μου δώσει κάτι ενδιαφέρον στο φινάλε αλλά μάταια. Από την αρχή κατάλαβα τι θα συνέβαινε και δεν κατάφερε να με μπερδέψει στο ελάχιστο ενδιάμεσα, όσο κι αν θεωρήσουμε ότι προσπαθεί να το κάνει. Όταν παρακολουθείς μια περιπέτεια, μια κωμωδία, ακόμα και μια ταινία τρόμου και ξέρεις τι θα συμβεί στο φινάλε, δεν έχει και τόση σημασία. Δε σου στερεί κάτι από την απόλαυση της ταινίας, ειδικά αν είναι καλογυρισμένη. Όταν όμως παρακολουθείς ένα θρίλερ (δωματίου, μάλιστα), το οποίο πρέπει να σε κρατά σε αγωνία με όσα διαδραματίζονται και έχει ως σκοπό να μη σε αφήσει να μαντέψεις τι θα γίνει στο τέλος κι εσύ παρ' ολ' αυτά, το έχεις μαντέψει (όχι γιατί έχεις διαβάσει πολύ Σέρλοκ Χολμς και είσαι πολύ καλός στο να λύνεις μυστήρια αλλά γιατί από ένα σημείο και μετά είναι προφανές) , τότε το θρίλερ θεωρείται αποτυχημένο.
  Συμπαθής ο Dylan McDermott στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά εκτεθειμένος σεναριακά, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το παλεύουν πάντως γενικά οι ηθοποιοί και οι συγκρατημένες ερμηνείες βοηθούν στο να μην παρατήσεις το φιλμ απ' τα μισά του. Όταν όμως τελειώνει, εύχεσαι να το είχες παρατήσει. Δείτε το με δική σας ευθύνη.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Freezer (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου