10.12.13

Thor : The Dark World (2013)

Είδος: Φαντασίας, Κόμικ

Thor : The Dark World
THOR 2:
ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Σκηνοθεσία : Άλαν Τέιλορ
Σενάριο: Christopher Yost
Christopher Marcus
Stephen McFeely
Πρωταγ. : Κρις Χεμσγουόρθ,
Νάταλι Πόρτμαν
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ο Θορ μάχεται να σώσει τους εννιά κόσμους από έναν μυστηριώδη εχθρό, αρχαιότερο του σύμπαντος. Όμως, κι μια σύγχρονη φυλή, με ηγέτη τον Μάλεκιθ, ζητάει εκδίκηση και σκοπεύει να βυθίσει το σύμπαν στο χάος. Με αντίπαλους εχθρούς ισχυρότερους από τον Όντιν και τον Άσγκαρντ, ο Θορ πρέπει να ενώσει ξανά τις δυνάμεις του με την Τζέιν Φόστερ σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, στο οποίο πρέπει να κάνει την απόλυτη θυσία. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Ο Θορ πήρε ξανά το σφυρί του και βάλθηκε να σώσει Γη και Άσγκαρντ από τα χέρια των Σκοτεινών Ξωτικών και του αρχηγού τους, Μάλεκιθ. Περίσσια άνεση στην οθόνη από τον Κρις Χέμσγουορθ, σε ένα ρόλο που ούτως ή άλλως του πάει γάντι, καλύτεροι ρυθμοί σε σχέση με την πρώτη ταινία και το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο θεαματικό, επιβλητικό κάποιες στιγμές και σίγουρα χορταστικό.
  Η κύρια διαφορά του δεύτερου Θορ από τον πρώτο είναι ότι δεν έχει αυτές τις συχνές μεταβάσεις, από τη Γη στην Άσγκαρντ και πάλι πίσω, διευκολύνοντας έτσι το θεατή στην παρακολούθηση όσων συμβαίνουν στην οθόνη. Στην πρώτη ταινία οι μεταβάσεις ήταν πολύ συχνές, με αποτέλεσμα να κουράζει αυτό το πήγαινε -έλα και να χαλάει το ρυθμό του φιλμ, μη μπορώντας έτσι να σε παρασύρει. Εδώ, τα πράγματα είναι καλύτερα θεωρώ και η δράση αρκετά καλά στημένη, κρατώντας το θεατή σε εγρήγορση.
  Στα θετικά της ταινίας, η παρουσία του Μάλεκιθ, τον οποίο υποδύεται ο Κρίστοφερ Έκλεστον, δίνοντας στο Θορ έναν πολύ ισχυρό εχθρό και ένα ενδιαφέρον παραπάνω σε εμάς σαν θεατές. Η ανάπτυξη του χαρακτήρα δεν είναι πολύ καλή, ωστόσο είναι αρκετά επιβλητικός και καλοσχεδιασμένος ο αρχηγός των Σκοτεινών Ξωτικών, προσθέτοντας κύρος στο φιλμ.
  Μειονέκτημα του Θορ, θεωρώ την συχνή χρήση κωμικών ατακών. Παρότι το χιούμορ έλειπε από την πρώτη ταινία, εδώ νομίζω, ότι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε λιγότερες περιπτώσεις, δίνοντας τον ανάλαφρο τόνο, που έχουν ανάγκη αυτού του είδους τα φιλμ.
  Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Σκοτεινός Κόσμος θα σας διασκεδάσει για 100 περίπου λεπτά. Δε θα σας προβληματίσει, δε θα σας ζαλίσει με αχρείαστα εφέ και εκρήξεις αλλά θα σας δώσει την κατάλληλη δόση. Ότι πρέπει δηλαδή για ένα ευχάριστο βραδάκι.

Με λίγα λόγια : Θεαματικότερη συνέχεια του γνωστού ήρωα της Marvel Comics, με πλούσια εφέ και ιστορία που δε θα σε αφήσει να βαρεθείς. Για τους φίλους των κόμικς και της φαντασίας, προτείνεται ανεπιφύλακτα.



Βαθμολογίες άλλων ιστοσελίδων :
Thor 2: Skoteinos kosmos (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου