8.12.13

Legendary : Tomb Of The Dragon (2013)

Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας

Legendary : Tomb Of The Dragon
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
Σκηνοθεσία: Eric Styles
Σενάριο:Andy Briggs
Παίζουν:Scott Adkins, Dolph Lundgren, 
                           Yi Huang
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ένας κρυπτοζωολόγος ταξιδεύει με την ομάδα του στην Κίνα, προς εξερεύνηση ενός παράξενου πλάσματος, που δε θα έπρεπε να υπάρχει. Στο διάβα τους μπλέκεται και ο ψυχρός μισθοφόρος Χάρκερ, ο οποίος θέλει να σκοτώσει το πλάσμα, κάνοντας την αποστολή τους ακόμα πιο δύσκολη.

ΑΠΟΨΗ : Ο Μύθος του Δράκου, όπως είναι ο Ελληνικός τίτλος του φιλμ,είναι μια low budget προσπάθεια δημιουργίας ενός franchise ( θα το καταλάβετε στο τέλος, αν αντέξετε μέχρι εκεί), που έχει λίγο από Ιντιάνα Τζόουνς και λίγο από Τζουράσικ Παρκ. Καμία σχέση βέβαια στο σύνολό του δεν έχει με αυτές τις ταινίες αλλά θα σας τις θυμίσει αρκετά.
  Ας ξεκινήσουμε με το καλό κομμάτι της ταινίας, που δεν είναι άλλο από την φωτογραφία της. Τα τοπία στην ύπαιθρο της Κίνας παρουσιάζονται εξαιρετικά και το πράσινο των βουνών και τις λίμνης κερδίζει τις εντυπώσεις και κλέβει την παράσταση με ευκολία. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά του Tomb Of The Dragon. Όλα τα υπόλοιπα μέρη της ταινίας πάσχουν, με βασικότερα μειονεκτήματα την σκηνοθεσία και την διανομή των ρόλων.
  Ο σκηνοθέτης, Eric Styles, φανερώνει την αδυναμία του στη φύση και συνήθως την αφήνει να πρωταγωνιστήσει, ξεχνώντας τους ηθοποιούς και το ρυθμό της ταινίας του. Ούτως ή άλλως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για τη σκηνοθεσία του συγκεκριμένου φιλμ καθώς τα θετικά του δείγματα είναι κάποια χαμηλών τόνων δράματα και μερικά ντοκιμαντέρ, που έχει γυρίσει για το BBC. Ένα περιπετειώδες φιλμ, με την απαίτηση να γυριστεί και σε μορφή 3D, χρειάζεται άλλα προσόντα, τα οποία δεν διακρίνουν τον Styles.
  Δεύτερο μειονέκτημα είναι οι ηθοποιοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλου και κυρίως ο Scott Adkins. Ο Adkins είναι πολύ καλός στις ματσό περιπέτειες που χρειάζεται να πέφτει και καμία ψιλή και γράφει αρκετά καλά στην κάμερα αλλά όταν τον βάζεις να παίξει έναν επιστήμονα, έστω και με χαρακτηριστικά Ιντιάνα Τζόουνς, ο οποίος σε όλη την ταινία ρίχνει μόνο μια γροθιά, τότε μάλλον τον βγάζεις απ' τα νερά του. Όταν δε, όπως ανέφερα και πιο πάνω, καθοδηγείσαι κι από ένα σκηνοθέτη που έχει μάθει σε πιο ήπιους ρυθμούς, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν. Δυστυχώς την κατάσταση δε σώζει ούτε η περσόνα του έμπειρου στα low budget φιλμ, Dolph Ludgren, ο οποίος τριγυρνάει κι αυτός αδιάφορα στις τοποθεσίες γυρισμάτων, όπως και το υπόλοιπο καστ, διεκπεραιώνοντας ένα φιλμ, που θα ξεχαστεί σύντομα. Αυτό βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα προλάβει να μαθευτεί.

Με λίγα λόγια : Άχαρο και άνευρο φιλμ, με πληθωρικούς πρωταγωνιστές αλλά σε λάθος ρόλους.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων :
Legendary: Tomb of the Dragon (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου