1.9.13

Night Of The Living Dead (1990)

Είδος: Τρόμου

Night Of The Living Dead
Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ 
ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Σκηνοθεσία:Tom Savini
Σενάριο:George A. Romero
Παίζουν:Tony Todd, 
Patricia Tallman, Tom Towles
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος 
ΥΠΟΘΕΣΗ:Δύο αδέρφια επισκέπτονται τον τάφο της μητέρας τους και δέχονται επίθεση από αγνώστους. Δε θα αργήσουν να καταλάβουν ότι δέχονται επίθεση από νεκρούς, οι οποίοι για άγνωστο λόγο επανέρχονται στη ζωή και κυνηγάνε τους ζωντανούς.

ΑΠΟΨΗ : Κάτι σας θυμίζει η υπόθεση της ταινίας; Λογικό εν έτει 2013 καθώς η επίθεση των ζόμπι στην οθόνη γίνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κάθε ηθοποιός Α', Β' ή Γ' διαλογής, που σέβεται τον εαυτό του, έχει γυρίσει τουλάχιστον μία ταινία με νεκροζώντανους ή με κάτι παρεμφερές π.χ. ιός που μεταλλάσει τους ανθρώπους σε αιμοδιψή πλάσματα ( ζόμπι με λίγα λόγια!).
  Το 1990, χρονιά που γυρίστηκε το Night Of The Living Dead, ήταν ήδη σε έξαρση το είδος των ταινιών τρόμου αλλά και συγκεκριμένα οι ταινίες με ζόμπι, οι οποίες βασιζόμενες στο γνήσιο Night Of The Living Dead του 1968, έβγαιναν η μία μετά την άλλη τοποθετώντας τους νεκροζώντανους σε διαφορετικά πεδία δράσης, παραλλάσσοντας την αρχική ιδέα του Ρομέρο. Πολλές από αυτές ήταν επιτυχημένες και κατάφεραν να μείνουν κλασικές ενώ άλλες προσφέρονταν για μαζική κατανάλωση. Επίσης, ο ίδιος ο δημιουργός του είδους είχε τελειώσει την τριλογία του με θέμα τους νεκροζώντανους, μόλις 5 χρόνια πριν. Αυτό, λοιπόν, που θα αναρωτηθεί ο "γνήσιος θεατής ταινιών με ζόμπι", είναι το εξής : "Έχει νόημα ένα remake της πρώτης ταινίας του Ρομέρο, όταν από παντού βλέπω παραλλαγές του ίδιου σεναρίου;"
  Όχι, απαντώ εγώ.
  Παρότι στο σύνολό της η ταινία δεν είναι κακή, είναι όμως σαν να παρακολουθείς το ίδιο φιλμ με του '68 αλλά έγχρωμο( αυτό το ένιωθες το 1990, οπότε φανταστείτε πόσο πιο έντονο είναι σήμερα το συναίσθημα, που η παραγωγή ταινιών με ζόμπι είναι τεράστια). Αν θέλουμε να βρούμε μια βασική διαφορά, αυτή τη βρίσκουμε στην πρωταγωνίστρια, η οποία στην ταινία του 1990 μεταμορφώνεται σταδιακά σε τιμωρό και κυνηγό των νεκροζώντανων, ενώ στο original παραμένει ένα φοβισμένο κοριτσάκι μέχρι τέλους.
  Προσωπικά ξεχώρισα και τον Tony Todd για την ερμηνεία του. Είναι αρκετά προσγειωμένη και στιβαρή, με όσες εξάρσεις χρειάζεται και όταν χρειάζεται.
  Το remake της Νύχτας των Ζωντανών Νεκρών μπαίνει στη λίστα των αχρείαστων remakes. Αν ηλικιακά είσαι σήμερα κάτω των 30, πράγμα που σημαίνει, ότι δεν πρόλαβες τις -πολλές- προβολές της ταινίας, από την ιδιωτική τηλεόραση κατά τη δεκαετία του '90, δε θα βρεις κανένα κίνητρο παρακολούθησης του συγκεκριμένου φιλμ.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:
Night of the Living Dead (1990) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου