15.9.13

Life of Pi (2012)

Είδος: Περιπέτεια, Δραματική

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ
Σκηνοθεσία:Ang Lee
Σενάριο:David Magee
Παίζουν:Suraj Sharma, 
Irrfan Khan, 
Adil Hussain
Γράφει ο Γιάννης Τζώρτζης
ΥΠΟΘΕΣΗ  : Ο Πι Πάτελ είναι ένα 16χρονο αγόρι, γιος ιδιοκτήτη ζωολογικού κήπου. Μια μέρα, όλη η οικογένεια μαζί με πλήθος ζώων επιβιβάζονται σε ένα πλοίο με προορισμό τον Καναδά, προκειμένου να χτίσουν μια νέα ζωή. Στην πορεία, το πλοίο βυθίζεται και ο Πι σώζεται σε μια βάρκα στην μέση του Ειρηνικού ωκεανού, μαζί με μια ύαινα, έναν ουρακοτάγκο, μία ζέβρα και μια τίγρη της Βεγγάλης. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ: Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Yann Martel και σκηνοθετημένο καταπληκτικά από τον Ang Lee το Life of Pi καταφέρνει να μαγέψει και να ταξιδέψει το μυαλό και του πιο απαιτητικού θεατή. Αν παραβλέψουμε το αυστηρό θρησκευτικό υπόβαθρο και σταθούμε στα θετικά μηνύματα και την τήρηση των ηθικών αξιών, αλλά και στις εντυπωσιακά όμορφες εικόνες, στα μαγευτικά σκηνικά και την πολύ καλή μουσική, τότε θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το ταξίδι του ήρωα, και γιατί όχι να ταυτιστούμε με αυτόν. Ο κάθε άνθρωπος δίνει τον δικό του αγώνα επιβίωσης, χαμένος συνήθως σε έναν "ωκεανό" συναισθημάτων με συνταξιδιώτη τη δικιά του "τίγρη". Η τίγρης αυτή μπορεί ανάλογα με την περίπτωση να συμβολίζει τα ηθικά ή θρησκευτικά πρότυπα, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, την κοινωνία ή στην τελική την ίδια τη ζωή που περιμένει μια λάθος κίνηση για να σε κατασπαράξει ή να σε ανταμείψει αν της φερθείς με σεβασμό.
Η πολυδιάστατη ερμηνεία των συμβολισμών της ταινίας, οι πολύ καλές ερμηνείες, τα όμορφα και φυσικά ειδικά εφέ, σε συνδυασμό με μια ευρηματική και ουσιώδη σκηνοθεσία, δικαιολογούν τα 4 Oscar που απέσπασε και είναι μερικοί καλοί λόγοι για να την παρακολουθήσετε.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
I zoi tou Pi (2012) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου