10.9.13

Chopping Mall (1986)

Είδος: Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας, Τρόμου

Σκηνοθεσία:Jim Wynorski
Σενάριο:Jim Wynorski,Steve Mitchell
Παίζουν:Kelli Maroney,
Tony O'Dell,Russell Todd
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Μια παρέα εφήβων παγιδεύεται το βράδυ σε ένα εμπορικό κέντρο, το οποίο φυλάσσεται από τρία υπερσύγχρονα ρομπότ.

ΑΠΟΨΗ : Η δεκαετία του '80 είναι η χρυσή δεκαετία των εφηβικών (και όχι μόνο) ταινιών τρόμου. Ιδέες κατεβαίνουν ασταμάτητα στα κεφάλια των σεναριογράφων και σκηνοθετών και υλοποιούνται, άλλες με επιτυχία, άλλες όχι. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των δημιουργιών, είναι το μεράκι που έβγαζαν όσοι ασχολούνταν με τη δημιουργία τους και η "χαβαλετζίδικη" ατμόσφαιρα, την οποία μπορείς να διακρίνεις και σε μέτριες δημιουργίες, όπως το Chopping Mall.
  Δεν το λες σε καμιά περίπτωση καλή ταινία, ενώ με δυσκολία και αποβάλλοντας κάθε αυστηρότητα από πάνω σου, μπορεί ( λέω μπορεί) να το κατατάξεις στις μέτριες ταινίες του είδους. Για όσους δε έχουν ζήσει τη δεκαετία του '80 ως έφηβοι, είναι πολύ πιθανό το Chopping Mall να προκαλέσει και μια γλυκιά μελαγχολία με την αφέλεια και τα κιτς στοιχεία του. Προσωπικά μετά τα 30 πρώτα λεπτά και αφού συνήθισα τα χάλια παιξίματα, χαλάρωσα και το διασκέδασα.
  Ηθοποιοί που μοιάζουν ερασιτέχνες, μοντάζ πρόχειρο σε πολλά σημεία, σενάριο χωρίς ίχνος εγκράτειας και φαντάζομαι το σκηνοθέτη να τριγυρνά με ντόνατς και καφέ στο χέρι και να σπάει πλάκα, εκστασιασμένος με όσα βλέπει να γίνονται μπροστά στην κάμερα και βάζοντας τη μία σινεφιλική αναφορά μετά την άλλη ( από τις b-movies των '50s, μέχρι το οπλοπωλείο με το όνομα Πέκινπα ). Αυτό είναι το Chopping Mall... Μια ταινία που δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό της και που μυρίζει παρέα.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων  
Chopping Mall (1986) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου