12.7.13

I Saw The Devil (2010)

Είδος: Θρίλερ

I Saw The Devil
ΑΝΤΙΚΡΙΣΑ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ
Σκηνοθεσία:Kim Jee-Woon
Σενάριο:Hoon-jung Park
Παίζουν:Byung-hun Lee,
Min-sik Choi
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Κατα συρροήν δολοφόνος περιλαμβάνει στα θύματά του την έγκυο αρραβωνιαστικιά αστυνομικού, την οποία θα βιάσει και θα κατακρεουργήσει όπως έκανε με όλες τις προηγούμενες νεαρές γυναίκες που παγίδευε. Ο αστυνομικός θα τον ψάξει και θα προσπαθήσει να εκδικηθεί με ένα διαφορετικό και βίαιο τρόπο.

ΑΠΟΨΗ : Παρουσιάστηκε σαν το Oldboy της νέας δεκαετίας. Να ξεκαθαρίσουμε απ' την αρχή, ότι δεν φτάνει σίγουρα στα ίδια επίπεδα. Το Oldboy ήταν περισσότερο μια ταινία σινεφίλ με έντονα όμως τα στοιχεία του θρίλερ αλλά και της τραγωδίας. Εδώ, έχουμε μια ταινία που μπορεί εύκολα να απευθυνθεί σε ευρύτερο κοινό. Ένα καθαρό θρίλερ και μια ταινία με αρκετή δράση, η οποία έχει λόγο ύπαρξης και δεν είναι ο βασικός πρωταγωνιστής χρησιμοποιώντας ένα προσχηματικό σενάριο απλώς για να έχουμε κυνηγητά, πυροβολισμούς, ξύλο κλπ.
  Οι δύο πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί και ερμηνεύουν απίστευτα πιστευτά τους ρόλους, τόσο του ψυχοπαθή κατα συρροήν δολοφόνου ( Min-sik Choi ) , όσο και του διψασμένου για εκδίκηση αστυνομικού ( Byung-hun Lee ). Το κυνηγητό και ο τρόπος που ο κυνηγός γίνεται θήραμα και το θήραμα κυνηγός, γίνεται με μαεστρία από τον σκηνοθέτη, ο οποίος μέσα σε όλες αυτές τις άλλοτε θεαματικές και άλλοτε έντονα αγωνιώδεις σκηνές, βρίσκει χώρο και για την εξέλιξη του δράματος και για την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Το καλό, το κακό και θέματα ηθικής και δικαιοσύνης περνάνε από τα μάτια μας και μπλέκονται το ένα με το άλλο και η βία κάνει την εμφάνιση της και στις δύο πλευρές, ενώ εσύ παρακολουθείς χωρίς να μπορείς να πάρεις 100% το μέρος του καλού αστυνομικού. 
  Στα θετικά του  I Saw The Devil, συγκαταλέγεται το ότι ο θεατής δεν καθοδηγείται να ταυτιστεί με τον αστυνομικό που έχασε τη γυναίκα του, του επιτρέπεται όμως να σκεφτεί τις συνέπειες της εκδίκησης και του μίσους που γεννιέται στις ανθρώπινες ψυχές. Υπάρχει χώρος και τροφή για σκέψη σε ότι έχει να κάνει με το ανθρώπινο συναίσθημα του μίσους και το που οδηγείται ο άνθρωπος, όταν αυτό βγεί στην επιφάνεια. Ο διάβολος του τίτλου δεν είναι άλλος από το μίσος που κατοικεί μέσα στους δύο πρωταγωνιστές και που, για διαφορετικούς λόγους στον καθένα, κάνει την εμφάνισή του, οδηγώντας τους όλο και πιο βαθιά στο σκοτάδι και αφήνοντας εμάς με ερωτηματικά, μετά το έξυπνο αλλά δύσκολο φινάλε του έργου.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
I Saw the Devil (2010) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου