17.7.13

Hitch (2005)

Είδος: Κωμωδία

HITCH
HITCH:Ο ΜΕΤΡ ΤΟΥ
ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΟΣ
Σκηνοθεσία:Andy Tennant
Σενάριο:Kevin Bisch 
Παίζουν:Will Smith,Eva Mendes, 
Kevin James
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ο Χιτς είναι ο άνθρωπος που ψάχνεις αν δε μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να κατακτήσεις τη γυναίκα των ονείρων σου. Πρόσεξε όμως. Βασική προϋπόθεση : έρωτας. Αν το βλέπεις σαν κάτι περιστασιακό, τότε ο Χιτς δεν είναι αυτό που ψάχνεις. Ο τελευταίος πελάτης του Χιτς είναι ο Αλμπερτ Μπρέναμαν , ο οποίος είναι ερωτευμένος με την πλούσια ιδιοκτήτρια της εταιρείας, στην οποία ο Αλμπερτ κατέχει θέση συμβούλου. Ο Χιτς, παράλληλα, προσπαθεί να κατακτήσει μια δυνάμικη δημοσιογράφο και όταν οι δύο ιστορίες τέμνονται αναπόφευκτα, αρχίζουν τα προβλήματα.

ΑΠΟΨΗ : Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Έχει στιγμές που είναι αστείες και άλλες που θέλουν να είναι αστείες αλλά δεν τα καταφέρνουν. Έχει κι ένα δραματικό τόνο που κάπου πιάνει αλλά κάπου κουράζει. Και φυσικά έχει και το κλασικό αμερικάνικο ηθικό δίδαγμα.
   Οι αστείες στιγμές είναι οι περισσότερες στις οποίες συνυπάρχουν στην οθόνη ο Smith και ο James. Δένουν οι δυο τους αρκετά, με αποτέλεσμα το αυθόρμητο γέλιο του θεατή ακόμα και στο λίγο πιο "αμερικάνικο" χιούμορ του Kevin James. Αντίθετα, οι κωμικές σκηνές του Smith με τη Mendes δεν είναι πετυχημένες. Δεν το "έχει" η Mendes το κωμικό στοιχείο και όσο κι αν προσπαθεί , βγαίνει πολύ στημένο το τελικό αποτέλεσμα. Ενδιάμεσες δόσεις μελοδράματος υπάρχουν φυσικά, όπως σε κάθε μοντέρνα αμερικανική κωμωδία που σέβεται τον εαυτό της, για να μας οδηγήσουν στο αναγκαίο πάντα ηθικό δίδαγμα, που εδώ δεν είναι άλλο από το γνωστό : Να είσαι πάντα ο εαυτός σου ( και μη δείχνεις κάτι ψεύτικο για να σε ερωτευτούν ).
  Δεν κάνει τη διαφορά το Hitch σε κανένα τομέα. Θα γελάσεις με μια, δυο σκηνές των Smith και James αλλά από κει και πέρα τίποτα ιδιαίτερο. Την κατατάσεις εύκολα στη στοίβα των γλυκανάλατων αμερικανικών κωμωδιών, που όσο εύκολα βλέπονται, τόσο εύκολα ξεχνιούνται.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Hitch (2005) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου