15.3.22

A Good Man (2014) Mini Action Review

 

ΕΧΘΡΟΙ ΞΑΝΑ

Δράσης

Σκηνοθεσία:Keoni Waxman
Σενάριο:
Jason Rainwater,Keoni Waxman
Πρωταγωνιστούν:Steven Seagal,Victor Webster,
Iulia Verdes,Tzi Ma

Διάρκεια: 100'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ο Στίβεν Σιγκάλ είναι ... Ένας Καλός Άνθρωπος! Ιδανικός, εφευρετικός τίτλος, ο πιο ταιριαστός που θα μπορούσε να έχει μια ταινία με πρωταγωνιστή τον αξιαγάπητο σε κάθε γωνιά του κόσμου , Στίβεν Σιγκάλ. Το έχω κατά καιρούς γράψει ξανά αλλά ας ειπωθεί ακόμα μια φορά. Μπορεί όλους αυτούς τους ήρωες ταινιών δράσης που ξεπήδησαν στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1980 να τους βλέπω με αρκετή συμπάθεια αλλά ένας από αυτούς δεν κατάφερε ποτέ να έχει την ίδια αντιμετώπιση από εμένα. Αυτός είναι φυσικά ο Σιγκάλ, ο οποίος ούτε με τη στάση του εκτός των κινηματογραφικών πλατό, ούτε με τους ρόλους του μπόρεσε ποτέ να με κερδίσει. Ο Σιγκάλ μου φαινόταν το ίδιο ξύλινος και αντιπαθητικός τόσο στις ταινίες του όσο και σε συνεντεύξεις του. Όπως και να 'χει πάντως, την καριέρα του την έκανε. Υπήρξε μια δεκαετία περίπου που έφερνε χρήματα στα κινηματογραφικά ταμεία και από εκεί κι έπειτα περιορίστηκε στην αγορά του βίντεο, του dvd και λοιπών άλλων μέσων, με ποσότητα παράγωγων αλλά φυσικά χωρίς -σχεδόν- καμία ποιότητα.

 Το ίδιο συμβαίνει και με την ταινία A Good Man, που κυκλοφόρησε το 2014 και σκηνοθέτησε ο Keoni Waxman, συχνός συνεργάτης του Σιγκάλ την περίοδο 2009-2016. Η ταινία κινείται στα ίδια επίπεδα με τις υπόλοιπες παραγωγές που πρωταγωνιστεί την τελευταία δεκαπενταετία ο Σιγκάλ, δηλαδή δεν βλέπεται. Το υψηλότερο σημείο που μπορούν να φτάσουν αυτές οι ταινίες είναι το επιεικώς μέτριο. Το κατώτατο όλοι το καταλαβαίνουμε, θέλω να πιστεύω. Τώρα, υπάρχουν ταινίες που δεν βλέπονται αλλά μπορεί η προβολή τους να σε διασκεδάσει. Υπάρχουν όμως και αυτές που πραγματικά δεν γίνεται καμία προσπάθεια να δοθεί στον θεατή κάτι που να δείχνει ότι τον σέβεται. Εδώ έχουμε μια ενδιάμεση κατάσταση. Κάποιες στιγμές φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει μια ροή και να δείξει ότι ασχολείται κάπως με τη δράση αλλά μάταια. Είναι τόσο κακός, τόσο αδιάφορος πια ο πρωταγωνιστής που και μόνο που τον βλέπεις στην οθόνη καταστρέφει τα πάντα. Δεν θεωρώ βέβαια ότι είχε και τεράστια διαφορά ο Σιγκάλ των πρώτων χρόνων. Κι εκεί κακό και αδιάφορο τον βρίσκω απλώς υπήρχαν σκηνοθέτες που ήξεραν πως να τον χρησιμοποιήσουν και ο ίδιος μπορούσε να αποδώσει τουλάχιστον μερικές σκηνές δράσης. Εδώ και χρόνια όμως έχει σταματήσει πια να αποδίδει και ενδιαφέρουσες σκηνές δράσης, καθώς λίγο τα χρόνια, λίγο τα παραπανίσια κιλά, η κατάσταση δυσκολεύει σε ότι αφορά την απόδοση του σώματος.

 Προφανώς δεν προτείνεις σε κανέναν την ταινία αυτή αλλά ούτε και καμία από αυτές που έχει γυρίσει ο Σιγκάλ τα τελευταία δέκα- δέκα πέντε χρόνια. Δουλειά να υπάρχει για τον κοσμάκη που δουλεύει εκεί και όλα καλά. Αξία για το κοινό δεν υπάρχει. Ούτε ακόμα και για τη μερίδα από αυτούς που ανήκει στους φίλους του κάποτε αστέρα των ταινιών δράσης. Δείτε ξανά και ξανά τα Under Siege 1 και 2 και θα περάσετε σίγουρα πολύ καλύτερα.



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου