9.5.17

Norm of The North (2016)

Είδος: Animation, Κωμωδία 



Ο ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ
Σκηνοθεσία:Trevor Wall
Σενάριο:Daniel Altiere,
Steven Altiere,Malcolm T. Goldman
Παίζουν:Rob Schneider,
Heather Graham,Ken Jeong
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
 Τι είναι χειρότερο από μια κακή ταινία; Μια κακή ταινία κινουμένων σχεδίων. Δε μπορώ. Θέλω οι ταινίες που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά να είναι καλές. Θέλω να σέβονται τα πιτσιρίκια κι όχι να τα θεωρούν σαν εύκολους θεατές, που τους αρκεί λίγο χαζό χιούμορ εδώ κι εκεί, μια προσπάθεια τυπικής αφήγησης και να καλύψουμε κάπως έτσι ενενήντα λεπτά. Τα πιτσιρίκια δεν είναι εύκολοι θεατές και δυστυχώς το Norm of The North αποτελεί άστοχη επιλογή για διανομή στις κινηματογραφικές μας αίθουσες.
  Εδώ κι ένα χρόνο έχει κάνει πρεμιέρα παγκόσμια ετούτο το φιλμ κινουμένων σχεδίων και δεν τα πήγε καθόλου καλά, καταφέρνοντας μάλιστα να κάνει το χειρότερο άνοιγμα στην ιστορία, για φιλμ κινουμένων σχεδίων στο Αμερικανικό box office. Η ιστορία θυμίζει κάτι από Happy Feet και μας μιλά για το Νορμ, ένα πολικό αρκούδο, που προορίζεται για βασιλιάς της Αρκτικής αλλά νιώθει να μην ταιριάζει σε αυτό τον κόσμο. Ο Νορμ έχει το χάρισμα να μιλά αλλά και να χορεύει με ιδιαίτερη χάρη. Όταν μια εταιρεία ακινήτων προσπαθεί να χτίσει νέα "έξυπνα" σπίτια στην Αρκτική, ο Νορμ θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του και θα ταξιδέψει μέχρι τη Νέα Υόρκη για να τα βάλει με τον αδίστακτο ιδιοκτήτη της εταιρείας, κύριο Γκριν. Εκεί ο Νορμ θα γίνει διάσημος, θα κινδυνέψει να χάσει τον προσανατολισμό του αλλά μην ανησυχείτε, στο τέλος όλα θα πάνε καλά κι ο πολικός αρκούδος θα σώσει τη μέρα.
  Το φιλμ που σκηνοθέτησε ο Τρέβορ Γουόλ, προορίζονταν κατευθείαν για την αγορά του DVD, όμως κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να το κυκλοφορήσει στις αίθουσες και να πετύχει όλα αυτά που γράφω πιο πάνω. Δυστυχώς είναι φανερή η προέλευση της ταινίας και το animation είναι από τα χειρότερα που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Καθόλου καλά σχεδιασμένοι χαρακτήρες, κανένα ενδιαφέρον στο περιβάλλον γύρω από αυτούς και αν πρέπει να μιλήσουμε και για σενάριο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Η ιστορία προσπαθεί να είναι διδακτική αλλά ο τρόπος είναι εντελώς λανθασμένος, με κακή χρήση της μουσικής και των λεκτικών και οπτικών αστείων. Η σλάπστικ κωμωδία που χρησιμοποιείται εδώ είναι πραγματικά κακή.
  Θα μπορούσε να λειτουργήσει το Norm of The North και να σώσει κάπως την κατάσταση υπό προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια, τουλάχιστον κατά ένα τέταρτο, και θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερη επεξεργασία στο animation, ούτως ώστε να δημιουργηθεί κάτι πιο όμορφο και σαγηνευτικό για το μάτι των παιδιών. Δυστυχώς το μόνο καλό που μπορώ να βρω αυτή τη στιγμή στο φιλμ είναι η βασική ιδέα που κρύβει πίσω της τη διάθεση για οικολογικά μηνύματα στα πιτσιρίκια και ένα δύο πετυχημένα αστειάκια. Τίποτα άλλο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου