9.6.16

War Pigs (2015)

Είδος: Πολεμική, Περιπέτεια

Σκηνοθεσία:Ryan Little
Σενάριο:Adam Emerson,
Andrew Kightlinger,Luke Schuetzle
Παίζουν:Luke Goss,
Dolph Lundgren,Chuck Liddell
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Κατά την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου, μια ομάδα φτιαγμένη από ανεπιθύμητους του πεζικού των Η.Π.Α., με την ονομασία War Pigs, αναλαμβάνει να περάσει μέσα σε εχθρικό έδαφος, με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες για ένα πολύ ισχυρό όπλο, που φαίνεται να έχουν κατασκευάσει οι ναζί. Υπεύθυνοι της ομάδας είναι ο Αμερικανός υπολοχαγός Τζακ Γουόσικ, ο οποίος πρόσφατα έχασε λόγω λάθος εντολών τους άνδρες της ομάδας του, και ο λοχαγός της Λεγεώνας των Ξένων, Χανς Πίκου.

ΑΠΟΨΗ: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ντολφ Λούντγκρεν και ο καουμπόι Μίκι Ρουρκ σε ρόλο αστραπή! Αυτά είναι τα στοιχεία που φέρει μια μπιμουβιά και δε μπορείς να αντισταθείς!

  Μέτριες ερμηνείες, με τους Λούντγκρεν και Λουκ Γκος να προσπαθούν λίγο παραπάνω (για το Μίκι Ρουρκ δε χρειάζεται να πούμε κάτι-περιφέρεται στην Ευρώπη του ΄Β Παγκοσμίου Πόλεμου φανερά ερχόμενος από το μέλλον αλλά Μίκι Ρουρκ είναι ό,τι θέλει κάνει), μέτρια σκηνοθεσία με ελάχιστες ενδιαφέρουσες αναλαμπές και ένα σενάριο που θέλει να μας θυμίσει το Dirty Dozen και τον αέρα των πολεμικών ταινιών εκείνης της εποχής αλλά είναι φτωχή η προσπάθεια. Η κεντρική ιδέα ήταν μια χαρά, χωρίς να είναι πρωτότυπη αλλά οι διάλογοι και η σκιαγράφηση χαρακτήρων δεν είναι το δυνατό χαρτί της ταινίας.
  Γίνεται λίγο πιο βίαιο ανά διαστήματα αλλά αρκετά πιο "γυαλισμένο" απ' όσο θα έπρεπε για ταινία που αναφέρεται σε ομάδα ανεπιθύμητων που πρέπει να συρθεί στο εχθρικό έδαφος και χωρίς να γίνεται ποτέ σοβαρό και στιβαρό, το War Pigs είναι η περίπτωση βιντεοταινίας που μπορεί να βάλεις να παίζει το βράδυ για να σε πάρει ο ύπνος. Δε σε νοιάζει αν αποκοιμηθείς στη μέση καθώς έχεις μια υποψία ότι δε θα χάσεις κάτι φοβερό στη συνέχεια, αφού τα πάντα στην ταινία σου θυμίζουν κάτι που έχεις ξαναδεί πολλές φορές στο παρελθόν. Δε μπορώ να το πω κακό, αφού μιλάμε για μια μικρή παραγωγή, αλλά επιεικώς μέτριο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
War Pigs (2015) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου