27.5.16

Tomb of Dracula (1980)

Είδος: Τρόμου, Animation

Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ
Σκηνοθεσία:Akinori Nagaoka,
Minoru Okazaki
Σενάριο:Tadaaki Yamazaki
Παίζουν:Kenji Utsumi,
Hiroko Suzuki,Kazuyuki Sogabe
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο κόμης Δράκουλας εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της τελετής μιας αίρεσης, τη στιγμή που οι πιστοί του Εωσφόρου θα έδιναν μια νύφη στον άρχοντά τους. Ο Δράκουλας παίρνει τη νύφη, εκείνη τον ερωτεύεται και αποκτά μαζί του ένα παιδί. Οι δυνάμεις του σκότους αλλά και οι απόγονοι του Τζόναθαν Χάρκερ και του Βαν Χέλσινγκ κυνηγούν το Δράκουλα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. 

ΑΠΟΨΗ: Καμιά φορά όταν σκαλίζεις τις παιδικές σου αναμνήσεις, βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα. Κάποιες άλλες φορές, όμως, το μετανιώνεις οικτρά που σκάλισες τα περασμένα.

  Πιτσιρικάς, γύρω στο 1990- '92 θυμάμαι να συχνάζω στο σπίτι ενός φίλου και να χαζεύουμε αρκετά καρτούν, τα οποία προμηθευόμασταν από το βίντεο κλαμπ της γειτονιάς. Μία από αυτές τις βιντεοκασέτες που είχαμε νοικιάσει αρκετές φορές και που πάντα με τρόμαζε, ήταν τον Tomb of Dracula. Λίγο το πολύ νεαρό της ηλικίας, λίγο το σκοτεινό κλίμα, λίγο οι μορφές του Δράκουλα και του Σατανά αλλά και η περίεργη μουσική επένδυση, το περίεργο αυτό κινούμενο σχέδιο κατάφερνε πάντα να με κάνει να ξαγρυπνώ όταν γύριζα σπίτι.
  Όπως θα έχετε καταλάβει, όλα αυτά τα γράφω γιατί σε μια από τις καθημερινές τσάρκες στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στο εν λόγω δημιούργημα, το οποίο αμέσως μου θύμισε εκείνη την εποχή. Με μια διάθεση νοσταλγίας λοιπόν κάθισα να το παρακολουθήσω αλλά δυστυχώς είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, το Tomb of Dracula δεν βλέπεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο άτσαλα φτιαγμένα δημιουργήματα που έχω δει ποτέ. Θέλει να απευθυνθεί σε μεγαλύτερες ηλικίες καθώς είναι όντως σκοτεινό, βίαιο και αιρετικό σε πολλά σημεία άλλα τόσο το σενάριο όσο και το μοντάζ του είναι πάρα πολύ κακά. Μέσα σε μιάμιση ώρα πρέπει να χωρέσουν 70 τεύχη του ομότιτλου κόμικ της Μάρβελ, το οποίο κυκλοφορούσε τη δεκαετία του 1970, με το αποτέλεσμα να είναι τραγικότατο. Καμία συνοχή στη δράση, κανένα νόημα στις περισσότερες ατάκες που ακούς και ένα σωρό πράγματα συμβαίνουν που δε βγάζουν κανένα νόημα. Μία αίρεση, τελετές μαύρης μαγείας, ο Εωσφόρος και ο Δράκουλας που ξεγελά τα μέλη της αίρεσης που τον περνάνε για τον Εωσφόρο, μια νύφη που ερωτεύεται τον Δράκουλα και κάνει μαζί του ένα παιδί, το οποίο βρέφος σκοτώνεται αλλά μετά από λίγο, με Θεϊκή παρέμβαση ανασταίνεται και γίνεται ολόκληρος άντρας μέσα σε δευτερόλεπτα με στολή σούπερ ήρωα, ένας απόγονος του Δράκουλα που είναι άσος στο κουνγκ-φου και τί άλλο ακόμα θέλετε να σας πω!
  Ακόμα και με τη διάθεση νοσταλγίας που με διακατείχε δεν κατάφερα να παλέψω το περίεργο ετούτο δημιούργημα. Το 'καψα το μυαλουδάκι κι απόψε και δε μου φταίει και κανείς. Μόνος μου τα 'βγαλα τα ματάκια μου. Νομίζω ότι για να στανιάρω θα ρίξω μια προβολή του Δράκουλας: Νεκρός Και Μ' Αρέσει, με τον αγαπημένο Λέσλι Νίλσεν. Έτσι, για να 'ρθω στα ίσια μου, ρε παιδάκι μου!




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Yami no teiô kyuketsuki dorakyura (TV Movie 1980) on IMDb


Τρέιλερ δεν βρήκα στο YoyTube αλλά πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο θα οδηγηθείτε στο βίντεο που περιέχει τη μεταγλωτισμένη στα Ελληνικά εκδοχή της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου