8.4.16

Batman: Bad Blood (2016)

Είδος: Animation, Περιπέτεια, Δράσης, Κόμικ

Σκηνοθεσία:Jay Oliva
Σενάριο:J.M. DeMatteis
Παίζουν:Jason O'Mara,
Yvonne Strahovski,Stuart Allan
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μπάτμαν θεωρείται νεκρός μετά από τη συμπλοκή του με τον κακοποιό Αιρετικό. Τη θέση του παίρνει ο Ντικ Γκρέισον, ο οποίος βγάζει τη στολή του Νάιτγουινγκ και φορά αυτή της Νυχτερίδας, ενώ έχει τη βοήθεια του Ντέμιαν Γουέιν, ως Ρόμπιν. Μια ακόμα μυστηριώδη φιγούρα με στολή νυχτερίδας μπαίνει στο παιχνίδι, η οποία αυτοαποκαλείται Μπάτγουμαν ενώ κι ένα ακόμα μέλος έρχεται να προστεθεί στην Νυχτεριδο-οικογένεια, συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλων να ανακαλύψουν τι έχει συμβεί στον Μπάτμαν και να ξεσκεπάσουν ένα σχέδιο διάλυσης του Γκόθαμ. 


ΑΠΟΨΗ: Όσο δε μπορεί να βρει μια σταθερή πορεία στον κινηματογράφο η DC, τόσο καλά εξακολουθεί να τα πηγαίνει στην τηλεόραση και στις animation ταινίες της. Το Batman: Bad Blood αποτελεί μια ακόμα απόδειξη αυτού του γεγονότος.

  Ξεκάθαρη συνέχεια των προηγούμενων animation ταινιών του Μπάτμαν, το Bad Blood ακολουθεί την ίδια συνταγή. Απευθύνεται φανερά σε ενήλικο κοινό καθώς και την παραπάνω βία του έχει αλλά και τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλλόφιλο χαρακτήρα σε animation της DC βλέπουμε, που δεν είναι άλλος από την Κάθριν Κέιν/ Μπάτγουμαν. Γενικότερα το σενάριο και οι ατάκες της ταινίας δεν είναι τέτοια που θα μπορέσει να τα παρακολουθήσει ένας πιτσιρικάς, οπότε μιλάμε για κοινό άνω των 15-16 ετών.
  Το επίπεδο του animation και των φωνητικών ερμηνειών είναι όπως πάντα πάρα πολύ καλό. Η Μπάτγουμαν, με την ερμηνεία της Υβόν Στραχόφσκι, κλέβει την παράσταση, λόγω της προσωπικής ιστορίας της αλλά και γιατί είναι ο πιο καλογραμμένος χαρακτήρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι υστερούν. Ο Νάιτγουίνγκ, ο Ρόμπιν, η Ταλία Αλ Γκουλ αλλά και ο πιο δραστήριος εδώ Άλφρεντ κάνουν όσα χρειάζεται, έχοντας πάντα στήριγμα το καλό σενάριο (μιλάμε για animation, μην το ξεχνάτε... Ως τέτοιο, το σενάριο είναι αρκετά ξεκάθαρο και "στρωτό") το οποίο τους προμηθεύει με δυνατές ατάκες, όπως αυτή που λέει ο Νάιτγουινγκ στην Μπάτγουμαν κάπου στα μέσα του φιλμ: "Πρέπει να βγάζουμε καμιά φορά τις μάσκες, για να μην ξεχνάμε πως κάτω από αυτές είμαστε ακόμα άνθρωποι."
  Γενικά το Bad Blood θα ευχαριστήσει τους φίλους των animation της DC. Μας συστήνεται σχεδόν ολόκληρη η Νυχτεριδο-οικογένεια και αν λάβουμε υπόψη μας το φινάλε, σύντομα θα γνωρίσουμε και τα υπόλοιπα μέλη που απομένουν. Η DC έχει δώσει το τιμόνι στον Τζέι Όλιβα, σκηνοθέτη των περισσότερων animation τα τελευταία χρόνια, κι αυτός μεγεθύνει το σύμπαν του διάσημου κόμικ ήρωα, προσπαθώντας να κινηθεί σιγά σιγά αποκλειστικά προς το ενήλικο κοινό. Η καλύτερη δουλειά του παραμένει το χωρισμένο σε δύο μέρη Batman: The Dark Knight Returns, το οποίο αποτελεί ξεχωριστό τίτλο, μη σχετικό με το σύμπαν ταινιών όπως τα Son of Batman, Batman vs Robin και το Bad Blood, το οποίο βρήκα λίγο χειρότερο από το Batman vs Robin. Χάνει, όμως, στα σημεία. Πολύ μικρά σημεία...




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
Batman: Bad Blood (Video 2016) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου