10.12.15

The Legend of Tarzan, Teenage Mutant Ninja Turtles : Out of Shadows και The BFG - Τρία τρέιλερ που δεν περιμέναμε...

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
Σε μια εποχή που το κάθε τρέιλερ διαφημίζεται και "τιζάρεται" πριν κυκλοφορήσει, πραγματικά μου έκανε εντύπωση όταν σήμερα το πρωί ανακάλυψα στο YouTube τρία τρέιλερ ταινιών που δεν είχα ιδέα ότι θα κυκλοφορούσαν αυτή την εποχή. Βέβαια και οι τρεις μας έρχονται το καλοκαίρι του 2016 οπότε θα έπρεπε άμεσα να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους τρέιλερ, για να φανούν και οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού. Τα παρακολούθησα λοιπόν με τον πρωινό καφέ μου και σας γράφω δυο πραγματάκια για το καθένα.

The Legend of Tarzan (2016)

Πρώτο στη λίστα το The Legend Of Tarzan ή Tarzan, όπως παραμένει ο τίτλος του στο IMDB και στα υπόλοιπα κινηματογραφικά sites! Το Tarzan έρχεται 1η Ιουλίου του 2016 και πρωταγωνιστεί ο Αλεξάντερ Σκάρσγκουρντ, στο ρόλο του βασιλιά της ζούγκλας, ο Κριστόφ Βαλτς σε άλλον ένα ρόλο "κακού", η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.



Όχι και άσχημη η πρώτη εντύπωση από το φιλμ που σκηνοθετεί ο Πίτερ Γέιτς. Ο Σκάρσγκουρντ παραπέμπει εμφανισιακά στην εικόνα του Ταρζάν που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας και αυτό περνάει αυτόματα στα θετικά του τρέιλερ, όπως και και η γενική ατμόσφαιρα, η οποία είναι μεν σκοτεινή αλλά φαντάζομαι ότι θέλουν και αυτόν τον ήρωα να τον ενηλικιώσουν και να τον επαναφέρουν από τα αζήτητα μετά από χρόνια και φυσικά η συνταγή του Νόλαν θα ακολουθηθεί και εδώ: Σκοτεινοί τόνοι και ρεαλιστική αντιμετώπιση του ήρωα. Δεν ξέρω αν θα πιάσει αλλά από το τρέιλερ φαίνεται να υπάρχει συνοχή.
  Αν κάτι με διχάζει είναι η παρουσία του Βαλτς ξανά σε ρόλο "κακού", ο οποίος, όπως έγραψα και στην κριτική του Spectre πριν λίγο καιρό, έχει πλέον τυποποιηθεί σε αυτούς τους ρόλους και δε μπορεί να ξεφύγει. Προσθέστε και την όμορφη αλλά άχρωμη συνήθως παρουσία της Μάργκοτ Ρόμπι αλλά και τον ίδιο τον ήρωα, ο οποίος πάνε πάρα μα πάρα πολλά χρόνια από τότε που απασχόλησε με επιτυχία τους κινηματογραφόφιλους και που έμοιαζε πια ξεπερασμένος, και θα καταλάβετε ότι παρά την καλή δουλειά που φαίνεται να έχει γίνει συνολικά, ο Ταρζάν ίσως δυσκολευτεί να σκαρφαλώσει στην κορυφή του box office.


Teenage Mutant Ninja Turtles : Out of Shadows (2016)

Οι χελώνες επέστρεψαν, με τον Μάικλ Μπέι ξανά στην παραγωγή (και όχι μόνο απ' ό,τι φαίνεται από το τρέιλερ) αλλά με μερικά νέα πρόσωπα. Λόρα Λίνεϊ, Στέφεν Άμελ (ο τηλεοπτικός Green Arrow), Τάιλερ Πέρι πλαισιώνουν τους "παλιούς" Μέγκαν Φοξ, Γουίλ Αρνέτ και Γουίλιαμ Φιχτνερ στη νέα περιπέτεια των έφηβων μεταλλαγμένων χελωνών.



Ο Ντέιβ Γκριν αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία στη δεύτερη περιπέτεια των χελωνών νίντζα αλλά και πάλι στο τρέιλερ υπάρχει διάχυτος "Μπεϊσμός". Όπως και στο πρώτο φιλμ του reboot πριν ένα χρόνο, έτσι κι εδώ, έχεις την αίσθηση ότι παρακολουθείς τρέιλερ μιας ταινίας που σκηνοθέτησε ο Μάικλ Μπέι. Αν προσπεράσουμε αυτό, θα διακρίνουμε την προσπάθεια για λίγο περισσότερο χιούμορ σε αυτό το φιλμ ενώ στα θετικά για τους φίλους των χελωνών βάζουμε την εμφάνιση γνωστών χαρακτήρων από τα κόμιξ και την κλασική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του 1980. Ο Στέφεν Άμελ παίζει το ρόλο του Κέισι Τζόουνς ενώ οι Μπίμποπ και Ρόκστεντι παίρνουν σάρκα και οστά για πρώτη φορά.
  Δεν ξέρω αν περιμένει κανείς πολλά από αυτή τη συνέχεια. Δεν περιμέναμε πολλά ούτε την πρώτη φορά είναι η αλήθεια. Δε βλέπω το λόγο να περιμένουμε ούτε και τώρα. Ούτε η προσθήκη του Τάιλερ Πέρι στο καστ μου μοιάζει ενθαρρυντική, ούτε η διάθεση του Μπέι να βάζει το χεράκι του στο οπτικό αποτέλεσμα κάθε φιλμ του οποίου είναι παραγωγός. Όσο λιγότερα περιμένετε, τόσο καλύτερο, με λίγα λόγια. 3 Ιουνίου, του 2016, έρχονται τα Χελωνονιντζάκια 2 στις οθόνες μας.


The BFG (2016)

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει με κάτι που πάντα ήξερε να κάνει καλά. Ένα παραμύθι! Ένα παραμύθι για ένα κοριτσάκι και έναν Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα (Big Friendly Giant). Οι συμπαθέστατοι Ρεμπέκα Χολ και Μπιλ Χέιντερ είναι τα γνωστότερα ονόματα των συντελεστών της ταινίας.



Το The BFG είναι μια ταινία που πραγματικά δεν είχα ακούσει τίποτα για αυτή. Βασίζεται σε διήγημα του Ρόαλντ Νταλ, Βρετανού συγγραφέα πασίγνωστων ιστοριών, όπως τα Γκρέμλινς, ο Τζέιμς και το Γιγαντοροδάκινο, ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας και ο Φανταστικός Κύριος Φοξ. Οι ιστορίες του Νταλ πέρασαν με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, άλλες αυτούσιες άλλες με μικρές ή μεγάλες διαφοροποιήσεις από το αρχικό έργο του συγγραφέα.
  Ο Στίβεν Σπιλμπεργκ σκηνοθετεί το The BFG και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Το πρώτο δείγμα είναι ένα teaser, ενάμιση περίπου λεπτού, αρκετό όμως για να μας κάνει να περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο μεγάλο τρέιλερ. Σκοτεινό, ονειρικό και παραμυθένιο. Όλα αυτά περνούν μέσα από την οθόνη μας μόνο με ένα μικρό δείγμα. Ας ελπίσουμε ότι ο Σπίλμπεργκ θα βρει τη φόρμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου