22.10.15

Forced Vengeance (1982)

Είδος : Περιπέτεια

Ο Τιμωρός του Χονγκ Κονγκ
Ο ΤΙΜΩΡΟΣ 
ΤΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Σκηνοθεσία:James Fargo
Σενάριο:Franklin Thompson,
James Fargo
Παίζουν:Chuck Norris, 
Mary Louise Weller, Camila Griggs
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζος Ράνταλ είναι πρώην πεζοναύτης, που τώρα εργάζεται σαν υπεύθυνος ασφαλείας στο καζίνο του φίλου και μέντορά του, Ντέηβιντ Πασκάλ, στο Χονγκ Κονγκ. Όταν ο Ντέηβιντ αρνείται να συνεργαστεί με τον μαφιόζο Σταν Ραϊμόντι, θα βρεθεί δολοφονημένος μαζί με τον γιο του. Ο Τζος θα κυνηγήσει το Ραϊμόντι και τη συμμορία του μέχρι τέλους, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τις ζωές της αγαπημένης του, Κλερ, αλλά και της κόρης του Πασκάλ, Τζόι. Στο δρόμο της εκδίκησης θα έχει συνοδοιπόρους ένα πρώην πεζοναύτη φίλο του και έναν αστυνομικό του Χονγκ Κονγκ.

ΑΠΟΨΗ- Με λίγα λόγια: Ο Τσακ Νόρις έχει ήδη κάνει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο box office, ένα χρόνο πριν, με το An Eye For an Eye και το 1982 επανέρχεται με το Forced Vengeance. Εδώ, όμως, τα πράγματα είναι χειρότερα. Μπορεί να είχε μια σχετική επιτυχία πίσω στο 1982 αλλά δεν είναι ταινία που γερνάει καλά. 

  Βαρετό voice over από τον Τσακ, αρκετοί διάλογοι ξανά και ο Τσακ αναγκάζεται κι εδώ όπως παλιότερα να ανοίγει το στόμα του πολύ περισσότερο απ' όσο μπορεί μπροστά την κάμερα. Ένα χρόνο πριν, ο Στιβ Κάρβερ που σκηνοθέτησε το An Eye For an Eye, άφησε τις πολλές ατάκες για τους υπόλοιπους ηθοποιούς και έκανε τον Τσακ να μοιάζει αρκετά πιο άνετος στην οθόνη, βάζοντάς τον να κάνει τα πράγματα που νιώθει άνετα να κάνει. Στο Forced Vengeance, ο Τζέιμς Φάργκο όχι μόνο τον βάζει να μιλά αρκετά αλλά τον ντύνει μέχρι και με σμόκιν! Εντάξει... Τον τσάκισες...
  Όπως και να 'χει, το όλο εγχείρημα δεν είναι καλά στημένο. Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές αλλά συνολικά το φιλμ είναι αδιάφορο. Ούτε ικανοποιητική δράση, ούτε πλοκή που μπορεί να κρατήσει τον σημερινό θεατή. Μόνο για τους φίλους του Τσακ.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Forced Vengeance (1982) on IMDb



1 σχόλιο: