15.10.14

See No Evil 2 (2014 )

Είδος : Θρίλερ, Τρόμου

See No Evil 2
Σκηνοθεσία:Jen Soska,Sylvia Soska
Σενάριο:Nathan Brookes,
Bobby Lee Darby
Παίζουν:Glenn Jacobs,
Danielle Harris,Katharine Isabelle
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια ομάδα φίλων σχεδιάζει ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλια της κολλητής τους, Έιμι, στο χώρο της δουλειάς της με τη βοήθεια των συνεργατών της. Η μικρή λεπτομέρεια είναι πως η Έιμι εργάζεται στο νεκροτομείο και τη νύχτα των γενεθλίων της μεταφέρεται εκεί το πτώμα του ψυχοπαθούς δολοφόνου Τζέικομπ Γκούντναϊτ, ο οποίος λίγες ώρες πριν δολοφόνησε 9 άτομα. Η δουλειά του Τζέικομπ δεν έχει τελειώσει ακόμα. 

ΑΠΟΨΗ: Δεν ξέρω για ποιο λόγο αποφασίζεις οκτώ χρόνια μετά να δημιουργήσεις σίκουελ μιας μέτριας ταινίας τρόμου με έναν πρώην παλαιστή στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Προφανώς θεωρείς ότι έχεις διακρίνει κάτι στον συγκεκριμένο χαρακτήρα, στον Τζέικομπ Γκούντναϊτ αναφέρομαι, κι ελπίζεις ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια σειρά ταινιών στα πρότυπα του Halloween, του Παρασκευή και 13 και του Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι. Τουλάχιστον, εγώ, έτσι το εξέλαβα. Οι έφηβοι να 'ναι καλά και η ακόρεστη δίψα τους για βία και είναι πολύ πιθανό ο κύριος Γκούντναϊτ να επιστρέψει στη μεγάλη ή μικρή οθόνη ακόμα μια φορά, παρά το μέτριο αποτέλεσμα αυτού του σίκουελ.
  Η αλήθεια είναι ότι πριν χρόνια είχα παρακολουθήσει το πρώτο μέρος του See No Evil ή Κοφτερό Λεπίδι, όπως είναι η ελληνική απόδοση του τίτλου, και αν με ρωτήσεις τι θυμάμαι, θα σε κοιτάξω με βλέμμα απορίας και προσπάθειας να επαναφέρω στη στη μνήμη μου κάτι από την ταινία του 2006. Η μόνη ανάμνηση μου έχει να κάνει με ένα μέτριο, βίαιο φιλμ, που δεν είχε να πει κάτι παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο φιλμ νεανικού τρόμου έβγαινε εκείνη την περίοδο. Ήμασταν στη μετά Scream εποχή, η οποία καλά κρατούσε ακόμα και είχε επαναφέρει τους κατά συρροήν δολοφόνους στο προσκήνιο, με ταινίες σαν το Ξέρω τι Κάνατε Πέρσι το Καλοκαίρι, το Urban Legends, το Jeepers Creepers, το Λάθος Στροφή, το ριμέικ του Σχιζοφρενή Δολοφόνου με το Πριόνι ενώ κάπου εκεί ήρθε και το Σε Βλέπω και διαιώνισε το είδος, απ' ότι φαίνεται. Έτσι, λοιπόν, τα στούντιο παραγωγής, Lionsgate και WWE Studios, βρίσκουν ακόμα πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία άλλης μιας παρόμοιας ταινίας, με κρυφή ελπίδα να δημιουργήσουν ένα μικρό franchise γύρω από τον ... Ιάκωβο Καληνύχτα.
  Το See No Evil 2 είναι μέτρια ταινία, έχει σενάριο αντιγραφή-επικόλληση, έχει χαρακτήρες τυπικούς για το είδος, έχει έναν κακό στα βήματα του Μάικλ Μάγιερς και του Τζέισον Βόρχις, αλλά παρά τη μετριότητα του, την ξεκάθαρη κλοπή χαρακτήρων και τη χρησιμοποίηση όλων των κλισέ, παραμένει ένα μέτριο φιλμ που μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν οι φανατικοί του είδους. Διατηρεί μια καλή ατμόσφαιρα και προσπαθεί να δημιουργήσει σασπένς μέσα από καταστάσεις, αναπόφευκτα, κλισέ των ταινιών τρόμου με κατά συρροήν δολοφόνους. Αυτό λοιπόν που περιμένει να πάρει κάποιος που θα παρακολουθήσει το See No Evil 2, θα το πάρει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου