22.4.14

Open Grave (2013)

Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΤΑΦΟΣ
Σκηνοθεσία:Gonzalo López-Gallego
Σενάριο:Chris Borey, Eddie Borey
Παίζουν:Sharlto Copley,
Thomas Kretschmann, Josie Ho
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας άνδρας ξυπνά μέσα σε ένα λάκκο γεμάτο πτώματα, χωρίς να θυμάται ούτε το όνομά του. Μια μυστηριώδης γυναίκα θα του πετάξει ένα σκοινί για να τον βοηθήσει να βγει από το λάκκο και θα τον οδηγήσει διακριτικά σε ένα σπίτι, όπου υπάρχουν τρία ακόμα άτομα που εμφανίζουν απώλεια μνήμης. Σταδιακά όλοι έχουν μικρές αναλαμπές μνήμης, που δεν τους βοηθούν όμως να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η μόνη που γνωρίζει τι συμβαίνει είναι η γυναίκα που βοήθησε τον άνδρα να βγει από το λάκκο, όμως η ίδια είναι μουγκή και μπορεί να γράφει μηνύματα στα κινέζικα. Όσο η ώρα περνά, οι πέντε ξένοι προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να βρουν ποιος είναι στην ίδια ομάδα και ποιος είναι ο εχθρός που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσά τους.  


ΑΠΟΨΗ: Μια λέξη μου ερχόταν στο μυαλό όσο πλησίαζε το τέλος της ταινίας. Κρίμα... Δημιουργείς μια τόσο καλή ατμόσφαιρα, έχεις αξιοπρεπείς ερμηνείες, διατηρείς την αγωνία του θεατή σε καλά επίπεδα και όταν έρχεται η ώρα να δώσεις τη λύση στο γρίφο βάζεις φωτιά και καταστρέφεις το δημιούργημά σου. 
  Το πρόβλημα αρχίζει να φαίνεται κάπου πριν το τελευταίο ημίωρο του φιλμ, ειδικά αν έχεις παρακολουθήσει ταινίες παρόμοιας λογικής. Κάπου εκεί περνά πρώτη φορά απ' το μυαλό σου η σκέψη : "δε θα καταλήξει πουθενά...Βλέπω το ξενέρωμα να έρχεται αλλά ας ελπίσουμε ότι κάνω λάθος..." Δυστυχώς όμως το τέλος που επιλέγει ο σκηνοθέτης είναι πραγματικά αδιάφορο, ανούσιο, ανίκανο να σου προσφέρει την παραμικρή έκπληξη και την παραμικρή αίσθηση ολοκλήρωσης.
  Αν επιλέξετε να παρακολουθήσετε το Open Grave, είμαι σίγουρος ότι, όπως κι εγώ αρχικά, θα απορήσετε με τις κακές κριτικές που έχουν γραφτεί καθώς έχει όλα αυτά τα πολύ καλά στοιχεία που έγραψα παραπάνω. Το φινάλε του όμως είναι πραγματικά απογοητευτικό, ειδικά μετά τις μεγάλες προσδοκίες που σου έχει δημιουργήσει το φιλμ μέχρι τα μισά του. Κρίμα και πάλι κρίμα...




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Open Grave (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου