1.4.14

Bad Ass 2 : Bad Asses (2014)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

Σκηνοθεσία:Craig Moss
Σενάριο:Craig Moss
Παίζουν:Danny Trejo, Danny Glover, 
Andrew Divoff
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο 68χρονος πλέον Φρανκ Βέγκα κέρδισε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, όταν δύο χρόνια πριν, ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube τον έδειχνε να πλακώνει στο ξύλο δύο τύπους που παρενοχλούσαν έναν ηλικιωμένο στο λεωφορείο. Ο Φρανκ δε σταμάτησε εκεί και αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του, κυνηγώντας κακοποιούς ο ίδιος. Τώρα, δύο χρόνια μετά, ο Φρανκ διατηρεί ένα γυμναστήριο και ζει μακρυά από όλα αυτά. Όταν όμως ο Μάνι Πάρκες, ένα παιδί που ο Φρανκ είχε σαν γιο του, θα βρεθεί δολοφονημένος , ο Φρανκ θα βγει ξανά στους δρόμους ψάχνοντας τους δολοφόνους. Αυτή τη φόρα όμως δεν είναι μόνος. Στο πλευρό του είναι ένας άλλος 65+ κύριος, αγοραφοβικός, με 6 μήνες ζωή μπροστά του, ο Μπέρνι, ο ψιλικατζής της γειτονιάς!


ΑΠΟΨΗ: Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Danny Trejo και θα το διασκέδαζα. Η συμπαθής κατά τα άλλα ασχημόφατσα του Trejo έχει παίξει σε ένα σωρό αηδίες τα τελευταία χρόνια, όμως το τρέιλερ του Bad Asses μου έκανε θετική εντύπωση και πήρα το ρίσκο. Και ναι, αυτή τη φόρα το τρέιλερ ήταν ειλικρενέστατο.


Το Bad Asses είναι διασκεδαστικό και βρίσκουμε σε κέφια τους δύο πρωταγωνιστές του. Πολύ καλές ερμηνείες από Trejo και Glover με έντονο χιούμορ καθ' όλη τη διάρκεια του φιλμ. Και το χιούμορ είναι το δυνατό σημείο του Bad Asses, καθώς μόνο έτσι βλέπεις δυο σχεδόν εβδομηντάρηδες να πλακώνουν στο ξύλο ολόκληρες συμμορίες από εμπόρους ναρκωτικών. Επειδή ακριβώς εκεί ποντάρει το φιλμ, στο χιούμορ που βγάζει η δράση του,  βγαίνει κερδισμένο τελικά.
  Αν θέλετε ένα χαλαρό βραδάκι, με κρύα μπύρα και ποπ-κορν, δείτε το Bad Asses άφοβα. Δεν δρέπει δάφνες ποιότητας, σίγουρα, είναι όμως απόλυτα διασκεδαστικό. Κάτι σαν low budget "Αναλώσιμοι".
Υ.Γ. Μόνο μελανό σημείο, η καταδίωξη του τζιπ από το ελικόπτερο. Η σκηνή είναι παρμένη (κανονικά) από παλιό φιλμ του 1990, με πρωταγωνιστή τον Τζιν Χάκμαν, με τίτλο Narrow Margin. Αυτά τα..."κόλπα" τα κάνανε στα b movies των '90ς, δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε και το 2014. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου