20.3.14

The Outsider (2014)

Είδος: Περιπέτεια

The Outsider
Η ΔΙΑΣΩΣΗ
Σκηνοθεσία:Brian A Miller
Σενάριο:Craig Fairbrass,Brian A Miller
Παίζουν:Craig Fairbrass,Jason Patric,
James Caan
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Λεξ Γουόκερ υπηρετεί τον Βρετανικό στρατό εδώ και 25 χρόνια. Ενώ βρίσκεται σε αποστολή στο Αφγανιστάν, ειδοποιείται ότι η εικοσιπεντάχρονη κόρη του, Σαμάνθα, που ζει στην Αμερική, δολοφονήθηκε. Όταν ο Λεξ φτάνει στην Αμερική για την αναγνώριση του πτώματος, τον περιμένει μια έκπληξη. Η νεκρή κοπέλα δεν είναι η κόρη του αλλά κάποια που της μοιάζει και που πάνω της είχε την ταυτότητα και διάφορες πιστωτικές κάρτες στο όνομα της κόρης του. Τότε ο Λεξ θα αναζητήσει τα ίχνη της, ξεκινώντας από την εταιρία στην οποία δούλευε η Σαμάνθα και η εχθρική στάση του αφεντικού της θα τον βάλει σε υποψίες. Με την αστυνομία να μη τον βοηθά όσο χρειάζεται, ο Λεξ πρέπει μόνος του να βρει την άκρη του νήματος.

ΑΠΟΨΗ: Περιπέτεια "της σειράς" με καλούς όμως πρωταγωνιστές, γεγονός που την καθιστά παρακολουθήσιμη, με αυτόματη διαγραφή όμως μετά το τέλος της απ' τη μνήμη μας. Η ταινία αντιγράφει το ύφος των παλιών περιπετειών της δεκαετίας του '80, με τον τύπο του ήρωα που τα βάζει μόνος του με όλους. Τα ονόματα των Πάτρικ και Κάαν λειτουργούν σαν "κράχτες", ενώ πρωταγωνιστής είναι ουσιαστικά ο Βρετανός Graig Fairbrass, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο. Ο Fairbrass δεν είναι ευρέως γνωστός στη χώρα μας (καλά, ούτε και έξω μπορείς να πεις ότι είναι, εκτός από την Αγγλία) αλλά σαν φυσιογνωμία όλο και κάτι θα σας θυμίζει καθώς έχει εμφανιστεί σε αρκετά φιλμ, κρατώντας μικρούς ρόλους. Εδώ, παίρνει το φιλμ πάνω του και το προσπαθεί αρκετά απ' ότι διέκρινα αλλά το σενάριό του έχει αρκετά κενά σημεία, κάνοντας πολλές κινήσεις του να μοιάζουν αδικαιολόγητες. Για να είμαι πιο ακριβής, δεν δίνει την κατάλληλη αιτία για τις εκρήξεις βίας που έχει. Όλοι είναι επιθετικοί απέναντι του χωρίς λόγο, τις περισσότερες φορές, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε κλωτσομπουνίδια, γιατί ... έτσι του αρέσει.  
  Το Outsider ξεκινά σαν μια "ανδρική" περιπέτεια και καταλήγει σε ένα "θρίλερ οικονομικής απάτης". Δεν στηρίζονται όμως σεναριακά σε ικανοποιητικό βαθμό τα δύο αυτά σκέλη, καθώς ούτε άφθονη δράση έχουμε, ούτε μια βάσιμη εξήγηση, σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική πλεκτάνη που ξεσκεπάζεται από τον πρωταγωνιστή. 
Μετριότης, με λίγα λόγια, η οποία θα μπορούσε να οδηγηθεί κατευθείαν στην αγορά του DVD. Εδώ που τα λέμε, δε μοιάζει και πολύ με κινηματογραφική παραγωγή αλλά σαν τις περιπέτειες που γυρίζει εδώ και χρόνια ο Λούντγκρεν, οι οποίες στοχεύουν μόνο στην "ντιβιντοαγορά". Όχι ότι εκεί θα είναι εύκολα τα πράγματα για τον Fairbrass.  




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
PopCorn
The Outsider (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου