6.3.14

Breaker! Breaker! (1977)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

Ορμήστε και Σπάστε τα
ΟΡΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ
Σκηνοθεσία:Don Hulette
Σενάριο:Terry Chambers
Παίζουν: Chuck Norris,
 George Murdock, Terry O'Connor
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τζέι Ντι είναι νταλικέρης και επιστρέφει από ένα μεγάλο ταξίδι. Για να ξεκουραστεί λίγες ώρες, αναθέτει στο μικρό του αδερφό να παραλάβει το επόμενο εμπόρευμα και να τον συναντήσει στην επιστροφή. Ο μικρός όμως θα αναγκαστεί να βγει από την Εθνική οδό, περνώντας έτσι μέσα από μια περίεργη κωμόπολη. Εκεί θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί σε φυλάκιση από τον θεότρελο δικαστή και δήμαρχο της πόλης. Όσο οι ώρες περνούν και ο μικρός δεν επιστρέφει, ο Τζέι Ντι αποφασίζει να τον ψάξει και έτσι θα οδηγηθεί κι αυτός στην περίεργη κωμόπολη, με το όνομα Τέξας Σίτυ της Καλιφόρνια.  

ΑΠΟΨΗ: Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος του Τσακ Νόρις στον κινηματογράφο, είναι αυτός του Τζέι Ντι, σε τούτο το παράξενο b-movie, που έχει κάτι από γουέστερν, κάτι από κωμωδία και κάτι από πολεμικές τέχνες, φυσικά. Κακογραμμένο, κακοπαιγμένο και φυσικά κακοσκηνοθετημένο, σε δυσκολεύει να το παρακολουθήσεις και παρότι συνολικής διάρκειας μόλις 84 λεπτών, νιώθεις ότι διήρκεσε τρεις ώρες.

  Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για την εν λόγω ταινία. Πιο πολύ μοιάζει να δημιουργήθηκε για να επιδείξει τις ικανότητες του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητής στο καράτε παρά για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη δουλειά. Σενάριο ούτε καν υποτυπώδες, πλάνα στο πουθενά και ερμηνείες χειρότερες και από του Τσακ Νόρις. Κάποια στιγμή στο μέσο της διάρκειάς της, φαίνεται να αποφασίζει να δώσει δράση στο θεατή και βάζει τον Τσακ Νόρις να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, αφήνοντας τον να αντιμετωπίσει τους εξαγριωμένους κατοίκους σε όλη την πόλη. Όλο αυτό όμως διαρκεί περίπου πέντε λεπτά και μετά επιστρέφουμε στο απόλυτο τίποτα. Όσο για την τελική μάχη, που καθιερώνει από τότε απ' ότι φαίνεται ο Νόρις στις ταινίες του, δεν υπάρχουν λόγια. Βλέπουμε τον Νόρις να ξυλοφορτώνει σε αργή κίνηση ένα τύπο, ο οποίος απλώς κάθεται και τις τρώει. Μεγαλεία!    
   Νομίζω, ότι η πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Νόρις ως πρωταγωνιστής είναι και η χειρότερή του. Είναι το σύνολο που είναι κακό και όχι τόσο ο Νόρις. Δεν υπάρχει σκηνοθέτης να τον καθοδηγήσει κάτι που είναι φανερό κι από την απόδοση των υπόλοιπων ηθοποιών. Τα πάντα σε αυτήν την ταινία είναι πολύ κάτω του μετρίου. Δε θα βρει κοινό ούτε στους φανατικούς φίλους του πρωταγωνιστή της.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Breaker! Breaker! (1977) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου