5.11.13

Outpost III : Rise of the Spetsnaz (2013)

Είδος: Περιπέτεια, Τρόμου

Outpost III : Rise of the Spetsnaz 2013
Σκηνοθεσία:Kieran Parker
Σενάριο:Rae Brunton
Παίζουν:Bryan Larkin, Iván Kamarás, 
                      Michael McKell
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου, Ρώσοι στρατιώτες συλλαμβάνονται από τάγμα των SS και οδηγούνται σε υπόγεια μυστική βάση, όπου οι Γερμανοί διεξάγουν πειράματα για τη δημιουργία υπερ-στρατιωτών.

ΑΠΟΨΗ : Από το αρκετά καλό και ατμοσφαιρικό Outpost του 2007 φτάσαμε στο Rise Of The Spetsnaz του 2013. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των παραγωγών, για τους ΝΑΖΙ και τα πειράματά τους και υπήρξε μια συνέχεια της ταινίας, με τίτλο Outpost : Black Sun. Το Rise Of The Spetsnaz αποτελεί στην ουσία prequel και ασχολείται με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν  κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, στην υπόγεια μυστική βάση των ΝΑΖΙ και μας δείχνει πώς δημιουργήθηκαν οι αθάνατοι στρατιώτες  των SS, οπότε λειτουργεί ανεξάρτητα από τις προηγούμενες δύο ταινίες και μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την αρχική ταινία.
  Σκοτεινό και με μια παράξενη επιλογή φακών και χρωμάτων, το Outpost III προσπαθεί να διατηρήσει την ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας και τα καταφέρνει, έως ένα σημείο. Το μεγάλο κομμάτι του φιλμ διαδραματίζεται στην υπόγεια βάση και τα μπουντρούμια των Γερμανών οπότε λειτουργεί αρκετά κλειστοφοβικά. Το ζήτημα είναι ότι δε θα δεις κάτι πρωτότυπο αλλά ούτε και κάτι φοβερά καλογυρισμένο ούτως ώστε να μπορείς να το παρακολουθήσεις χωρίς να σε κουράσει. Απ' τη στιγμή που οι Ρώσοι (το spetsnaz είναι συντομογραφία για ομάδα ειδικών αποστολών του Ρωσικού στρατού) θα παγιδευτούν στη βάση των Γερμανών και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν θα τα βάλουν με στρατιώτες και στρατιώτες ζόμπι, αντί η ταινία να αποκτά ρυθμό και η δράση να σε συνεπαίρνει, στην ουσία σε κάνει να βαρεθείς. Ακόμα και η υπερβολική βία και τα λίτρα αίματος  που χρησιμοποιούνται, σε αφήνουν σχετικά αδιάφορο.

Με λίγα λόγια : Δευτεροκλασάτο φιλμ που το παλεύει έως ενός σημείου αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα το βαρεθείς ή στην καλύτερη περίπτωση θα σε αφήσει αδιάφορο.




Βαθμολογίες άλλων ιστοσελίδων :
Outpost: Rise of the Spetsnaz (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου