29.10.13

Axe Giant: The Wrath of Paul Bunyan (2013)

Είδος: Τρόμου

Axe Giant: The Wrath of Paul Bunyan 2013
Σκηνοθεσία:Gary Jones
Σενάριο: Jeff Miller,Gary Jones,
Jason Ancona
Παίζουν:Joe Estevez,
Dan Haggerty,Thomas Downey
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Μια ειδική κατασκήνωση εφήβων θα ανακαλύψει, ότι ο Μύθος του Πωλ Μπάνιαν, δεν είναι ακριβώς μύθος. Για να σώσουν τις ζωές τους, θα πρέπει να τα βάλουν με τον μυθικό, γιγάντιο ξυλοκόπο. 

ΑΠΟΨΗ : Ο Paul Bunyan είναι ένας μυθικός, γιγάντιος ξυλοκόπος της Βορείου Αμερικής. Ένα σωρό ιστορίες έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του, από τις αρχές του 1800 μέχρι και τις αρχές του 1900, όπου έχουμε την έκδοση βιβλίου με τις περιπέτειες του γιγάντιου ξυλοκόπου. Ο Paul Bunyan θα κάνει την εμφάνιση του σε εικονογραφημένες ιστορίες, σε καρτούν, σε τηλεοπτικές σειρές, στον κινηματογράφο ενώ θα γραφτεί ακόμα και οπερέτα με το όνομά του, από τον Benjamin Britten!
  Όταν είδα το όνομα του Bunyan σε μια "δεύτερης διαλογής" ταινία ( b-movie ελληνιστί) τρόμου, εννοείται ότι δε μπόρεσα να αντισταθώ. Ο σκηνοθέτης Gary Jones είναι τελειωμένος "b-movάς" με τις ταινίες του, όμως, να μη μπορούν να πιάσουν ούτε τη βάση (5) στο IMDB. Για την ακρίβεια, ο μέσος όρος του είναι γύρω στο 3,6, οπότε καταλαβαίνετε. Απ' την άλλη όμως, είναι υπεύθυνος για τα ειδικά εφέ σε δύο cult classics ταινίες των δεκαετιών '80 και '90. Αναφέρομαι στα Evil Dead 2 και Army Of Darkness του Sam Raimi, τις δύο συνέχειες του Evil Dead. Πήρα λοιπόν κι εγώ την απόφαση να το κάψω κι ότι γίνει.
Αποτέλεσμα;... Το 'καψα!
  Έχω ξαναγράψει για b-movies καθώς έχω καταφέρει να παρακολουθήσω αρκετές και είμαι της άποψης, ότι μέσα στο σωρό υπάρχουν, όχι απαραίτητα καλές ταινίες αλλά κάποιες, που ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Άλλες έχουν μια πολύ καλή ιδέα την οποία χρησιμοποιούν κατάλληλα, άλλες έχουν ατμόσφαιρα, άλλες καλούς πρωταγωνιστές άλλων δεκαετιών. Υπάρχουν όμως και τόνοι σκουπιδιών όπως είναι φυσικό εκεί που δε ρέει αρκετό χρήμα.
  Η συγκεκριμένη ταινία ακροβατεί στα όρια για κάποιες στιγμές αλλά δυστυχώς πέφτει στη λάθος πλευρά του σχοινιού. Δεν τη σώζει η ιδέα του γιγάντιου ξυλοκόπου, δεν τη σώζει η σκηνοθεσία, δεν τη σώζουν οι ερμηνείες, δεν τη σώζουν τα εφέ της. Το μόνο σημείο που μπορεί να θεωρηθεί ελαφρυντικό και να μην την καταδικάσεις αμέσως, είναι η χιουμοριστική άποψη που φαίνεται να υποβόσκει σε όλη τη διάρκειά της, χωρίς όμως κι αυτή να είναι ξεκάθαρη, με αποτέλεσμα να μην είσαι σίγουρος αν αυτό που βλέπεις είναι αστείο γιατί έτσι θέλει ο σκηνοθέτης ή αν είναι αστείο γιατί είναι τόσο κακό.

Με λίγα λόγια : Αν είσαι b-movies τύπος θα τη βρεις μια πολύ μέτρια ταινία, που είχε όμως χαβαλέ σε κάποιες σκηνές. Αν είσαι πιο "mainstream', προσπέρασε χωρίς να κοιτάξεις πίσω. Δεν είναι για σένα αυτά.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Axe Giant: The Wrath of Paul Bunyan (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου