8.9.13

The Colony (2013)







Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ
ΑΠΟΙΚΙΑ 7
Σκηνοθεσία:Jeff Renfroe
Σενάριο:Svet Rouskov
Patrick Tarr,Pascal Trottier
Παίζουν:Kevin Zegers,
Laurence Fishburne,Bill Paxton


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Κάτω από την παγωμένη επιφάνεια και μετά από μια νέα Εποχή Παγετώνων, οι επιζήσαντες της Αποικίας 7 παλεύουν να επιβιώσουν καθώς οι προμήθειες σε τροφή στερεύουν και η θερμοκρασία πέφτει ολοένα και χαμηλότερα. Χτυπημένοι από αρρώστιες κι εσωτερικές διαμάχες, οι άποικοι υποψιάζονται τα χειρότερα όταν χάνεται τελείως η επικοινωνία με την Αποικία 5, την μοναδική άλλη που έδινε σημεία ζωής, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Σαμ, ένας σκληροτράχηλος μηχανικός με τραγικό παρελθόν, μπαίνει στην ομάδα του Μπριγκς σε μια επικίνδυνη αποστολή προς αναζήτηση λύσης. Αυτό που θα ανακαλύψουν είναι τόσο τρομακτικό που τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πως πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη για επιβίωση και για διατήρηση ολόκληρου του ανθρώπινου είδους. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Οι προσδοκίες που είχα από το The Colony ήταν αρκετά μεγάλες. Περίμενα ένα αποτέλεσμα κατά πολύ πάνω του μετρίου αλλά ξεγελάστηκα. Η παρουσία των Φίσμπερν και Πάξτον, σε συνδυασμό με τις επιβλητικές και ατμοσφαιρικές μετα-αποκαλυπτικές εικόνες του trailer και οι οικολογικές προεκτάσεις του σεναρίου προμήνυαν κάτι αρκετά ενδιαφέρον.
  Τα πρώτα 35-40 λεπτά της ταινίας διατηρούν τους τόνους χαμηλά, δίνοντάς σου να καταλάβεις απόλυτα τι συμβαίνει. Γνωρίζεις τους χαρακτήρες, τι συνέβη στη Γη και κατάντησε Βόρειος Πόλος, τη λειτουργία της Αποικίας και την ύπαρξη άλλων αποικιών. Η δράση και οι δόσεις αγωνίας έρχονται μετά το 40λεπτο και το φιλμ μετατρέπεται σε περιπετειώδες θρίλερ με αρκετές gore σκηνές.
  Το πρόβλημα του The Colony είναι ότι ακολουθεί την πεπατημένη. Η αγωνία δε μεγαλώνει με το πέρασμα της ώρας αλλά εξασθενεί ή αν προτιμάς μένει στα ίδια επίπεδα. Κλισαρισμένη δράση και εξέλιξη που έχουμε ξαναδεί, τοποθετούν το φιλμ στην κατηγορία : "περνά η ώρα".




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων:
The Colony (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου