28.6.13

Dylan Dog: Dead Of Night (2010)

Είδος : Κωμωδία, Τρόμου, Κόμικ

Σκηνοθεσία:Kevin Munroe
Σενάριο:Thomas Dean Donnelly,
Joshua Oppenheimer
Παίζουν: Brandon Routh,
Sam Huntington
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ο Dylan Dog ήταν ντετέκτιβ μεταφυσικών φαινομένων.Τώρα ασχολείται με απλές υποθέσεις παρακολουθήσεων απατημένων συζύγων και οι δουλειές δεν πάνε πολύ καλά.Όταν ένας συλλέκτης αρχαίων αντικειμένων θα δολοφονηθεί από ένα τέρας, η κόρη του θα προσλάβει τον Dylan για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Βοηθός του Dylan σε όλη τη αυτή τη διαδρομή είναι ο Marcus, ένας γκαφατζής νεκροζώντανος!

ΑΠΟΨΗ: Δημιούργημα του Tiziano Sclavi, ο Dylan Dog αποτέλεσε μεγάλη εκδοτική επιτυχία το 1986 και προκάλεσε αίσθηση με το πρωτότυπο θέμα του, με αποτέλεσμα να αρχίσει η έκδοση των ιστοριών του σε 7 ακόμα γλώσσες-πέραν των ιταλικών- και να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.Όλοι αυτοί οι θαυμαστές, λοιπόν, δεν είδαν με πολύ καλό μάτι τη μεταφορά του κόμικ ήρωα στη μεγάλη οθόνη και την ανάθεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στον Brandon Routh.
  Αν και ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν διαβάσει ποτέ το κόμικ, ομολογώ ότι ο Routh δε με έπεισε αλλά δε θεωρώ πως ήταν κακός. Αλλού εντόπισα το πρόβλημα. Έχει μια πολύ clean cut φυσιογνωμία και αυτό σε δυσκολεύει να τον δεχτείς σαν ιδιωτικό ντετέκτιβ και κυνηγό βαμπίρ και λοιπών τεράτων. Απ' την άλλη ο Huntington, που παίζει το ζομπι βοηθό, είναι αυτός που δείχνει πιο άνετα στο ρόλο του και το διασκεδάζει, βγάζοντας αβίαστο γέλιο σε μερικές σκηνές( λίγες δυστυχώς).
 Σκηνοθετικά δε διακρίνεις πρωτοτυπίες.Μερικές στυλιζαρισμένες σκηνές και 2-3 χιουμοριστικές ιδέες και απο εκεί και πέρα τίποτα ιδιαίτερο.
 Το Dylan Dog: Dead Of Night είναι μια μαύρη κωμωδία τρόμου στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με μικρές δόσεις αγωνίας και κάποιες μικρότερες δράματος. Εύκολα παρακολουθήσιμο για τους θεατές του σινεμά φαντασίας αλλά ίσως όχι για ένα ευρύτερο κοινό.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Dylan Dog: Dead of Night (2010) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου