26.11.23

Best. Christmas. Ever! (2023) Netflix Review

 

Κωμωδία
Διάρκεια: 82'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Έφτασε η εποχή που το Νέτφλιξ αρχίζει να γεμίζει την πλατφόρμα με δεκάδες Χριστουγεννιάτικες ταινίες, που η πλειοψηφία τους συνήθως δεν είναι καθόλου αξιόλογες (βλέπετε πόσο ευγενικά το θέτω) αλλά παρόλαυτα φαίνεται ότι το κοινό τις παρακολουθεί, οπότε το Νέτφλιξ και οι υπόλοιπες διαδικτυακές πλατφόρμες εξακολουθούν να δίνουν μερικά χρήματα για να τις γυρίσουν.

 Μια από τις πρώτες που είδαμε φέτος να διατίθεται, είναι το Best. Christmas. Ever!, με πρωταγωνιστές την Χέδερ Γκράχαμ και τον Τζέισον Μπιγκς. Ο Μπιγκς είναι ο σύζυγος, Ρομπ Σάντερς, η Γκράχαμ η σύζυγος, Σάρλοτ Σάντερς, η οποία φαίνεται να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την τροπή που έχει πάρει η ζωή τους, σε αντίθεση με την παλιά της φίλη, Τζάκι Τζένινγκς, η οποία φροντίζει κάθε Χριστούγεννα να στέλνει σε όλους ευχετήριες κάρτες με ενημέρωση για τα οικογενειακά τους δρόμενα, φανερώνοντας έτσι μια επιτυχημένη και αγαπημένη οικογένεια. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι οικογένεια Σάντερς ετοιμάζεται να πάει να για τις γιορτές στο νέο σπίτι της αδερφής της Σάρλοτ. Ο μικρός γιος της οικογένειας Σάντερς παρανοώντας μια συνομιλία των γονιών του σχετικά με την Τζάκι, βάζει κρυφά στο gps την διεύθυνση της Τζάκι και για να μην πλατιάζουμε άλλο με την περιγραφή της πλοκής, βλέπουμε στην ουσία την Σάρλοτ να αναγκάζεται να περάσει τα Χριστούγεννα με την παλιά φίλη της, προσπαθώντας να ανακαλύψει τυχόν ατέλειες στην φαινομενικά τέλεια ζωή της.

 Ούτε πολύ αστείο, ούτε καλές ερμηνείες, ούτε καλοί διάλογοι. Στολισμένο από άκρη σε άκρη με γιρλάντες, φωτάκια και Χριστουγέννιατικά δέντρα, καταφέρνει μόνο έτσι να σε κάνει να νιώσεις Χριστούγεννα ενώ ομολογουμένως κρατάει μια κάπως δραματική κίνηση για το φινάλε, που αν φτάσεις εκεί μπορεί και να σε συγκινήσει για πολύ λίγο, καθώς σύντομα επανέρχεται στα στάνταρ που σε είχε συνηθίσει μέχρι εκείνη την ώρα.

 Μόνο σαν τηλεοπτικό προϊόν για εύκολη κατανάλωση μπορείς να το κρίνεις και μόνο έτσι μπορείς να είσαι κάπως επιεικής απέναντι στο Best. Christmas. Ever! Αν φτιάξουμε μια υποκατηγορία ταινιών για τις Χριστουγεννιάτικες κωμικές /ρομαντικές/ δραμεντί τότε την συγκεκριμένη θα μπορούσαμε να την τοποθετήσουμε κάπου στο ράφι με τις αρκετά αδιάφορες.


Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου