10.5.23

Winnie-The-Pooh: Blood And Honey (2023) Review


ΓΟΥΙΝΙ ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ:

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Winnie-The-Pooh: Blood And Honey CinEnoxos
Τρόμου, Σάτιρα
Διάρκεια:84'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 Ο Γουίνι, το Γουρουνάκι και η υπόλοιπη παρέα που συνάντησε στο δάσος ο Κρίστοφερ Ρόμπιν, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά υβρίδια ανθρώπων και ζώων. Ο μικρός Κρίστοφερ Ρόμπιν τους αγάπησε και τους φρόντισε για αρκετό καιρό όμως η ενηλικίωση ήρθε και ο νεαρός ξέχασε την παρέα του. Λίγα χρόνια μετά επιστρέφει για να τους γνωρίσει στην αγαπημένη του και να περάσει λίγο χρόνο με την παλιοπαρέα αλλά αντί για τον Γουίνι και το Γουρουνάκι, συναντά τον Τζέισον Βόρχις και τον Μάικλ Μάγιερς. Ναι, τα γλυκά αυτά πλασματάκια είναι πια αιμοσταγής δολοφόνοι, που για να επιζήσουν αναγκάστηκαν να σφαγιάσουν και να φάνε τα υπόλοιπα μέλη της παρέας! Πως νιώθεις για αυτό Α.Α. Μιλν;

 Όταν ανακοινώθηκε η παραγωγή της ταινίας Winnie The Pooh: Blood And Honey και λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα, δύο ήταν τα ενδεχόμενα που δημιουργήθηκαν στο μυαλό μου. Το ένα ήθελε την ταινία να αποκτά καλτ διαστάσεις και να είναι κάτι αποκρουστικά διασκεδαστικό. Το δεύτερο ενδεχόμενο ήθελε τους θεατές της ταινίας να προσπαθούν να βγάλουν τα μάτια τους. Το πρώτο δεν το βλέπω σίγουρα να συμβαίνει. Το δεύτερο είναι κάτι πολύ πιθανό. Τουλάχιστον εγώ ήμουν πολύ κοντά, παρά τη θητεία μου στις προβολές δεκάδων κακών ταινιών.

 Θα μπορούσε η ταινία που σκηνοθέτησε ο Ρις Φρέικ-Γουότερφιλντ να είναι αυτό που λέμε "τόσο κακό που είναι καλό" και εκεί ποντάρει αλλά δυστυχώς και για αυτόν και για εμάς, δεν καταφέρνει ούτε να αποτύχει θεαματικά. Ένα πολύ κακό σενάριο, μια ταινία με κακές ερμηνείες και καθόλου καλό ρυθμό (παρά τη μικρή της διάρκεια), με κακό χιούμορ και όχι τόσο ικανή να σοκάρει καθώς το κοινό των σλάσερ ταινιών έχει δει πλέον αρκετές σφαγές επί της οθόνης. Το ότι τους φόνους τους διαπράτουν δύο τύποι με πλαστικές μάσκες παιδικών ηρώων, δεν προσθέτει τελικά κάτι καθώς εύκολα φαντάζεσαι στη θέση τους τον Τζέισον ή τον Μάικλ, σε μια αρκετά κακή δική τους ταινία.

 Το κόστος παραγωγής της ταινίας είναι κάτι πιο κάτω από εκατό χιλιάδες δολάρια, καθώς μιλάμε για ανεξάρτητη βρετανική παραγωγή. Αυτά τα χρήματα τα έχει φέρει πίσω και με το παραπάνω, αφού την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα κέρδη αγγίζουν τα 5,5 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι άσχετα με την κριτική αποδοχή της ταινίας, που είναι κάτι παραπάνω από αρνητική, το σίκουελ είναι ήδη στα σκαριά. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί! Την ώρα που έβλεπα την ταινία έκανα μια σκέψη και το τρομακτικό είναι ότι λίγο αργότερα ανακάλυψα ότι την ίδια σκέψη έκαναν και οι δημιουργοί της ταινίας. Σειρά λοιπόν, εκτός από το σίκουελ του Γουίνι, έχει και ο Πίτερ Παν με τη Γουέντι, στη δικιά τους ιστορία τρόμου. Αν ο Νίκολας Κέιτζ παίξει τον Πίτερ Παν, τότε και μόνο τότε, δέχομαι να υποβάλω τον εαυτό μου στην προβολή και αυτής της ταινίας!



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου