4.9.22

DC League Of Super Pets (2022) Review


Η DC ΛΕΓΕΩΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Κινούμενα Σχέδια,Επιστημονικής Φαντασίας,Κόμικ

Διάρκεια: 105'

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

  Αφού τα έβαλε με τον στρατηγό Ζοντ, τον Μπρέινιακ, τον Λεξ Λούθορ, έρχεται η ώρα για τον Σούπερμαν, να γονατίσει μπροστά στην απόλυτη μοχθηρία που ακούει στο όνομα... Λούλου! Ένα ινδικό χοιρίδιο με ίνδαλμα τον Λεξ Λούθορ, με ένα σχέδιο ικανό να διαλύσει την Λεγεώνα των Υπερηρώων. Η ιδιοφυής Λούλου ανακαλύπτει ότι ο πορτοκαλί κρυπτονίτης μπορεί να δώσει υπερδυνάμεις στα ζώα. Σύντομα λοιπόν φτιάχνει τη δική της ομάδα κακών κατοικίδιων και φυλακίζει την υπερηρωική ομάδα. Μόνη ελπίδα, ο Κρύπτο, ο σκύλος του Σούπερμαν και μερικά ακόμα κατοικίδια που βρέθηκαν με υπερδυνάμεις και είναι αποφασισμένα να τις χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τον κόσμο.

 Δεν χρειάζεται να περιμένεις πολλά από την συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων. Είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τις μικρές ηλικίες και φροντίζει να έχει και πραγματάκια που θα κρατήσουν σε σχετικά καλό επίπεδο το ενδιαφέρον του μεγαλύτερου θεατή. Έχει φυσικά και αναφορές στο υπερηρωικό σύμπαν της DC, όπως για παράδειγμα η εναρκτήρια σκηνή, η οποία είναι βγαλμένη από τον Σούπερμαν του Ρίτσαρντ Ντόνερ.

 Η εικόνα είναι απλή και καθαρή, με έντονα χρώματα και όμορφα σχεδιασμένους χαρακτήρες. Υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός στους χαρακτήρες του Σούπερμαν, του Μπάτμαν, του Φλας, της Γουόντερ Γούμαν, του Άκουαμαν και του Σάιμποργκ, από αυτούς που έχουμε συνηθίσει, δίνοντας μερικούς πόντους στην ταινία, με τη λογική του ότι δεν προσπάθησαν να την ξεπετάξουν αλλά έγινε μια σχετική δουλειά πάνω στον σχεδιασμό των χαρακτήρων.

 Την παράσταση νομίζω ότι κλέβει ο Μπάτμαν (ειδικά στην ξενόγλωσση εκδοχή με τη φωνή του Κιάνου Ριβς) αλλά ο Κρύπτο και η παρέα του έχουν κι αυτοί την πλάκα τους. Δεν έχουν προφανώς μόνο πλάκα καθώς πάντα υπάρχει η διάθεση σε αυτές τις ταινίες να περνάνε μηνύματα γύρω από τη φιλία, την οικογένεια, την σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και τη διαφορετικότητα αλλά κι αυτά τα θεωρώ αναμενόμενα και φαντάζομαι καλοδεχούμενα.

 Καλή πρόταση για κινηματογράφο! Πάρτε τα παιδιά σας, τα ανίψια, τα παιδιά των φίλων σας ή πάτε μόνοι σας στο κάτω-κάτω αν είστε φίλος της DC... Αν και τώρα που το σκέφτομαι ξανά ίσως να μην είναι καλή ιδέα ένας ενήλικος μόνος του σε ένα κινηματογράφο γεμάτο παιδιά, οπότε το παίρνω πίσω... Αν έχεις παιδιά πήγαινε, αν όχι και θέλεις να το δεις οπωσδήποτε, τότε βρες άλλο τρόπο...


 

Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου