27.9.20

The Bridge Curse (2020) Review


Τρόμου, Μυστηρίου


Σκηνοθεσία:Lester Hsi

Σενάριο:Keng-Ming Chang,Po-Hsiang Hao
Πρωταγωνιστούν:Ning Chang,Cheng Ko,
J.C. Lin,Summer Meng


Διάρκεια: 88'


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

Σήμερα θα μιλήσουμε για την παγίδα που κρύβει το Νέτφλιξ και όλες αυτές οι διαδικτυακές πλατφόρμες, που έχουν στη διάθεσή τους ένα σωρό ταινίες και σειρές. Πολλές φορές λοιπόν, όταν δεν είσαι 100% αποφασισμένος ως προς το τι θα παρακολουθήσεις, χάνεσαι σε μια άσκοπη αναζήτηση που κατά πάσα πιθανότητα θα σου φάει αρκετή ώρα, ώρα που θα μπορούσες να έχει περίπου το 50% μιας ταινίας, αν ήσουν πιο αποφασιστικός. Έτσι λοιπόν ανακαλύπτεις ταινίες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν και παρότι μπορεί στην αναζήτησή σου να έχεις προσπεράσει ένα σωρό καλές προτάσεις, καταλήγεις (αν είσαι λίγο περίεργος όπως εγώ) σε αυτή που πραγματικά δεν γνωρίζεις τι θα προκύψει από την προβολή της.

 Η χθεσινή βραδιά περιλάμβανε μια τέτοια ατελείωτη αναζήτηση και είχε την συνήθη κατάληξη, της -σχεδόν- λάθος επιλογής, με ένα φιλμ που μας έρχεται από την Ταϊβάν και έχει τον τίτλο, The Bridge Curse. Γράφω, "σχεδόν λάθος επιλογή" γιατί εδώ που τα λέμε αργά το βράδυ ήταν, για ταινία τρόμου πήγαινα και παρότι ήδη έχω ξεχάσει τα περισσότερα πράγματα γύρω από την ταινία, τη δουλειά της την έκανε ανά διαστήματα. Κρατούσε μια σχετικά σκοτεινή ατμόσφαιρα, έπαιζε λίγο με τις μορφές στο φόντο, πέταξε και τα jump scares του, οπότε δε βαριέσαι... Έχουμε δει και χειρότερα!


Η ταινία μας μιλάει για το φάντασμα ενός κοριτσιού που σκοτώθηκε σε μια γέφυρα, που βρίσκεται στο χώρο ενός πανεπιστημίου. Το κορίτσι περίμενε στις δώδεκα το βράδυ το ραντεβού της αλλά αυτός δεν ήρθε ποτέ. Πέντε φοιτητές όμως την έπιασαν, την βίασαν και πέταξαν το πτώμα της κάτω από τη γέφυρα. Ο θρύλος που έχει δημιουργηθεί λέει ότι αν ανέβεις τα δέκα τρία πρώτα σκαλιά της γέφυρας μετά τις δώδεκα, εμφανίζεται ένα δέκατο τέταρτο σκαλοπάτι. Εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να κοιτάξεις πίσω σου, γιατί το κορίτσι είναι εκεί. Λίγα χρόνια μετά, μια ομάδα φοιτητών αποφασίζει να δοκιμάσει το θάρρος της και τα πράγματα πάνε κατά διαόλου.

 Η ταινία κινείται ανάμεσα στο found footage και την κλασική κινηματογράφηση και έχει μερικές καλές στιγμές και μια καλή, χρηστική ιστορία τρόμου. Αρχικά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον αλλά δεν μπορεί να το φτάσει μέχρι το τέλος. Ξεφουσκώνει απότομα όταν φτάνεις περίπου στα μισά, κυρίως γιατί δε σε απασχολούν ιδιαίτερα οι χαρακτήρες και γιατί το σενάριο τους αφήνει ανοχύρωτους και στο έλεος όχι μόνο του φαντάσματος αλλά και των θεατών.


Το θετικό είναι ότι η ταινία έχει μικρή διάρκεια οπότε μπορεί και να φτάσεις στο φινάλε. Αυτό δε σημαίνει ότι έχεις κερδίσει κάτι, πέρα από το ότι τελείωσες αυτό που άρχισες, βασικό για πολλούς εκεί έξω που δεν θέλουν να αφήνουν πράγματα στη μέση! Η πλειοψηφία όμως δεν είμαι σίγουρος ότι θα βάλει μπροστά αυτόν τον ηθικό κανόνα και δε θα το σκεφτεί πολύ να σταματήσει την ταινία στα μισά.

 Δεν είναι πάντως η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του Netflix. Τα ηνία της χειρότερης ταινίας τρόμου που παρακολούθησα φέτος τα κρατάει ακόμα το ανεκδιήγητο Mark Of The Devil. Το The Bridge Curse φανερώνει τουλάχιστον ένα μεράκι και μια προσπάθεια να γίνει κάτι καλό, άσχετα με το αν αυτό πέτυχε τελικά.





Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr
PopCorn




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου