1.10.20

Welcome to Sudden Death (2020) Review


Δράσης


Σκηνοθεσία:Dallas Jackson

Σενάριο:Dallas Jackson,Gene Quintano
Πρωταγωνιστούν:Michael Jai White,
Michael Eklund,Sabryn Rock


Διάρκεια: 81'


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

Επιτέλους! Είκοσι πέντε χρόνια μετά το Sudden Death, μας έρχεται το πολυαναμενόμενο σίκουελ! Όλοι νομίζαμε ότι ποτέ δε θα έφτανε αυτή η μέρα αλλά ο σκηνοθέτης Ντάλας Τζάκσον κι ο ένας εκ των αρχικών σεναριογράφων της πρωτότυπης ταινίας, ο Τζιν Κουιντάνο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεχίζουν την ιστορία από εκεί που την άφησε το 1995 η ταινία που σκηνοθέτησε ο Πίτερ Χάιαμς και πρωταγωνίστησε ο Ζαν Κλοντ! Ναι, ο Ζαν Κλοντ ο Βαν Νταμ, φυσικά.

 Εδώ λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και για να είμαι σίγουρος ότι θα δείτε τις τεράστιες διαφορές σε ότι αφορά την πλοκή της νέας ταινίας, θα σας θυμίσω την πλοκή της πρώτης. Ένας πρώην πυροσβέστης εργάζεται πλέον ως σεκιουριτάς για να βγάλει τα προς το ζην για την οικογένειά του. Το μέρος που δουλεύει είναι ένα γήπεδο χόκει επί πάγου κι εκεί στον τελικό του κυπέλου Στάνλεϊ, θα βάλει μέσα τα δυο πιτσιρίκια του για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Τρομοκράτες όμως εισβάλουν στην αίθουσα επισήμων και κρατούν όμηρο τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται εκεί για τον αγώνα και απειλούν να ανατινάξουν ολόκληρο το γήπεδο αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους. Ποιός θα σώσει την κατάσταση; Ο Σβαρτζενέγκερ, ο Σταλόνε και ο Μπρους Γουίλις δεν ευκαιρούσαν, οπότε ο Βαν Νταμ!


Πάμε τώρα στο "σίκουελ", όπως αυτοδιαφημίζεται το Welcome to Sudden Death!

Πρώην στρατιωτικός εργάζεται ως σεκιουριτάς, για να βγάλει τα προς το ζην για την οικογένειά του. Το μέρος που δουλεύει είναι ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ ρε γατάκια) κι εκεί στον τελικό του πρωταθλήματος, θα βάλει μέσα τα δυο πιτσιρίκια του για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Τρομοκράτες όμως εισβάλουν στην αίθουσα επισήμων και κρατούν όμηρo μια εκατομμυριούχο, που βρίσκεται εκεί για τον αγώνα και απειλούν να ανατινάξουν ολόκληρο το γήπεδο αν δεν εκπληρωθούν τα αιτήματά τους....

Ώπα...

Για κάτσε...


Βασικά, η πλοκή είναι ακριβώς η ίδια απλώς αλλάζει ο πυροσβέστης σε στρατιωτικό, το γήπεδο χόκεϊ σε μπάσκετ και ο αντιπρόεδρος σε εκατομμυριούχο! Διάολε... Δεν έχουμε όμως ούτε Χάιαμς στη σκηνοθεσία, ούτε Βαν Νταμ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ούτε Πάουερς Μπουθ σε ρόλο αρχιτρομοκράτη. Άσε που ακόμα και το "sudden death" (ξαφνικός θάνατος) στον τίτλο δεν έχει καμία δουλειά. Ο ξαφνικός θάνατος υπάρχει στα παιχνίδια χόκεϊ και κάποια περίοδο υπήρχε και στα δικά μας ποδοσφαιρικά παιχνίδια, και είναι όρος που χρησιμοποιείται για το πρώτο τέρμα που θα πετύχει μια ομάδα στην παράταση του παιχνιδιού. Αυτό το τέρμα ουσιαστικά σκοτώνει τους αντιπάλους αφού το παιχνίδι τελειώνει εκεί. Το πρόβλημα λοιπόν εδώ είναι ότι μιλάμε για αγώνα μπάσκετ, που απ' όσο ξέρω ο ξαφνικός θάνατος δεν υπάρχει στο παιχνίδι.

 Τι έχουμε αντί για όλα αυτά;

Έχουμε μια b movie που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι διασκεδαστική, όπως πολλές παρόμοιου ύφους ταινίες καταφέρνουν να είναι αλλά δυστυχώς εδώ τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα. Υπάρχει μεν ο πολύς -για το είδος- Μάικλ Τζέι Γουάιτ, με τις εξαιρετικές αθλητικές του ικανότητες αλλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Αν απομονώσεις δυο καλά χορογραφημένες σκηνές μάχης σώμα με σώμα, έχεις δει ό,τι μπορούσε να σου προσφέρει αυτή η b movie δράσης, που το μόνο που κάνει είναι να γίνει μια φθηνή έκδοση του πρωτότυπου φιλμ. 



Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου