2.6.16

Precious Cargo (2016)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

Σκηνοθεσία:Max Adams
Σενάριο:Max Adams,Paul V. Seetachitt
Παίζουν:Mark-Paul Gosselaar,
Bruce Willis,Claire Forlani
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Κάρεν εμφανίζεται στο κατώφλι του Τζακ μήνες μετά το χωρισμό τους, έγκυος και με ένα σχέδιο ληστείας τριάντα εκατομμυρίων από ένα μαφιόζο, με τον οποίο η Κάρεν συνεργάστηκε. Ο Τζακ, ως επαγγελματίας ληστής, συμφωνεί και μαζί με την ομάδα του επιχειρούν να στήσουν το κόλπο, αγνοώντας, όμως, ότι η Κάρεν δεν έχει πει όλη την αλήθεια.

ΑΠΟΨΗ: 
Μια Μικρή Ιστορία Από τη Ζωή Του Μπρους

  Ήταν ένα ζεστό απόγευμα Σαββάτου όταν το τηλέφωνο του Μπρους χτύπησε και έκοψε στη μέση το όνειρο που είχε ξεκινήσει στο κεφάλι του μόλις τριάντα λεπτά πριν, την ώρα της καθιερωμένης απογευματινής ξεκούρασης. Χωρίς να μπορεί ακόμα να βάλει τη σκέψη του σε μια σειρά, ο Μπρους απάντησε, για να ακούσει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής τον Έντι, μάνατζερ κι επιστήθιο φίλο του. 
 -"Γεια, Μπρους! Καταλαβαίνω ότι σε ξύπνησα αλλά έχω στα χέρια μου ένα ακόμα καταπληκτικό σενάριο, που πρέπει να διαβάσεις! Μιλάμε για σενάριο στα επίπεδα των προηγούμενων ταινιών που σου πρότεινα. Μοιάζει καλύτερο ακόμα και από το The Prince και ίσως και το Vice!". 
 -Όχι.
-Τι "όχι"; Δε θες να μάθεις καν γιατί πράγμα σου μιλάω;
-Όχι, Έντι. Εννοώ ότι δε θα το διαβάσω. Ξέρεις ότι σε εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Αρκεί να μπορώ να κάνω την αγαπημένη γκριμάτσα μου στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας και να πληρωθώ.
-Μα προφανώς και θα παίζεις μόνο με την αγαπημένη σου γκριμάτσα, φίλε μου. Είσαι το αφεντικό της μαφίας, που δε γουστάρει πολλά-πολλά και οι ατάκες σου είναι μετρημένες. Ξέρω ότι δεν πρέπει να κουράζεις την κάτω γνάθο σου πολύ. Άκου λίγο από την πλοκή και θα τρελαθείς...
-Ωπ! Όχι, είπαμε. Αυτά μόνο την πρώτη μέρα γυρίσματος. Θέλω να δουλέψω το ρόλο μου εκείνη τη στιγμή, Εντί. Ξέρεις ότι μου αρέσει να το κάνω αυτό τα τελευταία χρόνια. Είναι ο δικός μου τρόπος!
-Έχεις δίκιο. Με συγχωρείς. Λοιπόν, σε κλείνω και θα σε πάρω όταν ενημερωθώ για την έναρξη των γυρισμάτων! Καλό απόγευμα!
-Γεια σου, Έντι.
  "Είμαι πολύ μεγάλος για αυτές τις μαλακίες", σκέφτηκε ο Μπρους όταν έκλεισε το τηλέφωνο, σκεπτόμενος την πιθανότητα να εννοούσε όντως ο Έντι αυτά που έλεγε περί διαβάσματος του σεναρίου.
  Λίγο καιρό μετά, ο Μπρους, ο κάποτε τεράστιος κινηματογραφικός αστέρας που μας είχε πείσει ότι όταν θέλει μπορεί να ερμηνεύει χαρακτήρες, χάρισε τη φωτογραφία του σε άλλο ένα πόστερ μιας μοντέρνας περιπέτειας και αφιέρωσε μερικές ατάκες κατά τη διάρκεια της ταινίας στους απανταχού φίλους του. Έβαλε το όνομα του στους τίτλους μιας ακόμα ταινίας που κανείς δεν ήθελε να δει και που όσοι την είδαν το μετάνιωσαν οικτρά και ένιωσαν μίσος για τον ίδιο. Το ηλίθιο σενάριο, τα ηλίθια κυνηγητά, οι ανεκδιήγητοι χαρακτήρες, η τόσο κακά σκηνοθετημένη δράση μιας ακόμα ταινίας με πρωταγωνιστή τον Μπρους ήταν δυστυχώς γεγονός.
  Ο Μπρους, όμως, συνεχίζει να έχει άριστη σχέση με τον Έντι, πιστό φίλο και μάνατζερ. Ο Έντι έχει μια στοίβα σεναρίων από τα οποία διαλέγει με το τυφλό σύστημα ένα κάθε φορά κι έτσι οι συμμετοχές του Μπρους σε ταινίες γίνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερες, οι δυο τους γίνονται πλουσιότεροι κατά μερικά εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζουν να ζουν ευτυχισμένοι στις πολυτελείς επαύλεις τους, ξέροντας ότι ο κινηματογράφος πρέπει να προσφέρει σε αυτούς και όχι αυτοί στον κινηματογράφο.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Cine.gr
PopCorn
Precious Cargo (2016) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου