23.12.15

Frosty The Snowman (1969)

Είδος : Κινούμενα Σχέδια, Μικρού μήκους, Οικογενειακή

Σκηνοθεσία:Jules Bass,Arthur Rankin Jr.
Σενάριο:Romeo Muller
Παίζουν:Jackie Vernon,
Billy De Wolfe,Jimmy Durante
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Όταν το πρώτο χιόνι πέφτει την παραμονή των Χριστουγέννων, έχει μαγικές ιδιότητες. Κάνει τους χαρούμενους ακόμα πιο χαρούμενους ανθρώπους ακόμα πιο χαρούμενους. Ένας χιονάνθρωπος φτιαγμένος από αυτό το πρώτο χιόνι, από τα πιτσιρίκια ενός δημοτικού σχολείου, θα έρθει στη ζωή χάρη στο μαγικό καπέλο ενός μάγου. Τα παιδιά αποκτούν ένα νέο και χαρούμενο φίλο, όμως αν θέλουν ο χιονάνθρωπος να ζήσει, πρέπει να τον οδηγήσουν στον Βόρειο Πόλο, για να μη λιώσει ποτέ. Τα παιδιά ξεκινούν μια παρέλαση μέσα από την πόλη μέχρι τον σταθμό των τρένων, για να επιβιβάσουν το νέο τους φίλο σε ένα τρένο με κατεύθυνση το Βόρειο Πόλο. Η περιπέτεια ξεκινά όταν συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν τα χρήματα να βγάλουν ένα τόσο ακριβό εισιτήριο, έτσι η μικρή Κάρεν και ο Φρόστι ο Χιονάνθρωπος μπαίνουν κρυφά σε ένα βαγόνι, ενώ ο μάγος τους κυνηγά, θέλοντας να πάρει πίσω το καπέλο του. 


ΑΠΟΨΗ: Ο Φρόστι ο Χιονάνθρωπος δεν είναι καμιά ιδιαίτερη περίπτωση κινουμένων σχεδίων, ούτε κανένα δείγμα υψηλών προδιαγραφών φωνητικών ερμηνειών. Μέσα από το πέρασμα των χρόνων, όμως, έγινε ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο καρτούν, που μπορεί να διασκεδάζει το ίδιο τα πιτσιρίκια του 2015, με αυτά που τον πρωτοείδαν το 1969!

  Πίσω από τη δημιουργία του Φρόστι βρίσκονται οι Άρθουρ Ράνκιν και Τζουλς Μπας, της Rankin/Bass Productions, εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή γνωστών κλασικών Χριστουγεννιάτικων ταινιών κινουμένων σχεδίων και stop motion αλλά και κινουμένων σχεδίων όπως το Χόμπιτ (1977), The Last Unicorn (1982). Επίσης, ήταν εταιρεία παραγωγής της κλασικής πλέον σειράς κινουμένων σχεδίων, Thundercats. Οι Ράνκιν και Μπας, λοιπόν, σκηνοθετούν τη μικρή ιστορία που έγραψε ο Ρόμεο Μέλερ, βασισμένη στο γνωστό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, φτιάχνοντας μια μικρού μήκους ταινία η οποία είχε ως στόχο τα παιδιά και, ως τέτοια, μπορεί μέχρι σήμερα και βρίσκει το στόχο της.
  Ο γνωστός κωμικός- τραγουδιστής- ηθοποιός Τζίμι Ντουράντε αναλαμβάνει ρόλο αφηγητή και μας διηγείται την ιστορία του Φρόστι, μέσα από ένα απλό σενάριο, που προσπαθεί να περάσει στα παιδιά μηνυματάκια για τη φιλία, την αλληλεγγύη αλλά και το εφήμερο του κόσμου μας.
  Οι απλές γραμμές στα σκίτσα, τα αρκετά χρώματα αλλά και αυτή η απλότητα των φράσεων του σεναρίου, που αναφέρω παραπάνω, κάνουν το Φρόστι μια διαχρονική και εύκολη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία. Εύκολη και για τους μεγαλύτερους, γιατί ναι μεν δεν είναι ταινία ικανή να κρατήσει συντροφιά σ' έναν ενήλικο, αλλά είναι ιδανική για θέαση μαζί με τα παιδιά σας (μέχρι 7-8 ετών) καθώς δεν πρόκειται να σας κουράσει, αφού η διάρκεια της είναι μόλις 25 λεπτά. Δεν είναι κάτι 25 λεπτά από το χρόνο μας για να δούμε τα πιτσιρίκια μας να χαμογελάνε με την αθωότητα που κρύβει μέσα του αυτό το Χριστουγεννιάτικο κλασικό καρτούν. 




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Frosty the Snowman (1969– ) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου