17.9.14

Falcon Rising (2014)

Είδος: Περιπέτεια, Δράση

Falcon Rising
Σκηνοθεσία:Ernie Barbarash
Σενάριο:Y.T. Parazi
Παίζουν:Michael Jai White,
Neal McDonough,Laila Ali


Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Πρώην πεζοναύτης, που πάσχει από μετατραυματικό στρες και το έχει ρίξει στο ποτό και τη ρώσικη ρουλέτα, καλείται να πετάξει στη Βραζιλία. Εκεί, η αδερφή του βρέθηκε σε ημιθανή κατάσταση ενώ βρισκόταν σε φιλανθρωπική εργασία στις φαβέλες του Σάο Πάολο. Ο πεζοναύτης, με το κάποτε κωδικό όνομα Φάλκον, πρέπει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από το θάνατο της.


ΑΠΟΨΗ: Το Falcon Rising θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω και αυτό ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Το φιλμ έχει όλα τα χαρακτηριστικά των περιπετειών που γυρίζονταν τη δεκαετία του '80. Προβληματικός αντιήρωας, συνήθως με ροπή στον αλκοολισμό, που τα βάζει με τους πάντες, χρησιμοποιώντας τα φυσικά του προσόντα. Γροθιές, κλωτσιές και ακροβατικά πάνε κι έρχονται στο φιλμ ενώ στήνεται κι ένα τυπικό στόρι στις φαβέλες της Βραζιλίας, που εμπλέκει ντόπιους διεφθαρμένους αστυνομικούς και τη Γιακούζα!


  Το στήσιμο του φιλμ είναι καθαρά '80ς και έχει έναν αρκετά κατάλληλο πρωταγωνιστή για να το στηρίξει αυτό. Ο Μ. Τζ. Γουάιτ έχει τα προσόντα του action hero που περιμένεις να δεις σε τέτοιου είδους φιλμ, με αποτέλεσμα να σε "ψήνει" όσο περνάει η ώρα, περιμένοντας την επόμενη σκηνή που θα αρχίσει να γρονθοκοπά και να δείχνει τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες. Υποκριτικά ο Γουάιτ δε χρειάζεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο, παρότι γενικά δεν είναι κακός ηθοποιός, αρκείται σε μερικά "σκληρά" βλέμματα και μερικές ατάκες από αυτές που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στις αμερικανικές περιπέτειες.
  Παρότι ανώτερο από όλα τα προηγούμενα φιλμ του Μπαρμπαράς (ο σκηνοθέτης), είναι κι εδώ φανερή η έλλειψη καλής καθοδήγησης των ηθοποιών και η μέτρια ικανότητα του σκηνοθέτη στο να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον όταν δεν έχει να κάνει με σκηνές μάχης σώμα με σώμα. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει προηγούμενα φιλμ του αλλά μια ματιά στα Ticking Clock και 6 Bullets θα σας πείσει, για του λόγου το αληθές. Ειδικά στο Ticking Clock, που είχε να κάνει με χαρακτήρες και δημιουργία σασπένς, ο Μπαρμπαράς δημιούργησε ένα πραγματικά ασύνδετο και βαρετό φιλμ. Εδώ, φαίνεται ότι βρίσκει πιο εύκολα το ρυθμό ενώ στις σκηνές μάχης αφήνει την κάμερα να μεταδώσει την πολύ καλή χορογραφία στο θεατή.
  Οι θεατές πάνω τον 30 ετών θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πιο εύκολα το Falcon Rising, γιατί βγάζει αυτή τη μυρωδιά των περιπετειών του ΄80. Είναι καθαρά ταινία για αγόρια, φυσικά, να το ξεκαθαρίσουμε! Μπορεί στις σκηνές δράσης να σας ενθουσιάσει αλλά σαν σύνολο ήθελε κάτι ακόμα για να το ονομάσεις καλή περιπέτεια. Ο Falcon πάντως θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον, γιατί από το τέλος της ταινίας είναι φανερή η πρόθεση για τη δημιουργία ενός ακόμα, τουλάχιστον, φιλμ.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Falcon Rising (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου