Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας, Κόμικ
ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ
Σκηνοθεσία:James Mangold
Σενάριο: Mark Bomback, Scott Frank
Παίζουν:Hugh Jackman, Will Yun Lee,
Tao Okamoto
|
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Εντελώς απροετοίμαστος και άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην Ιαπωνία, ο Γούλβεριν θα αντιμετωπίσει την υπέρτατη δοκιμασία, σε μια μάχη μέχρι θανάτου που θα τον αλλάξει για πάντα. Ευάλωτος για πρώτη φορά, θα αγγίξει τα όρια τόσο στις σωματικές όσο και στις συναισθηματικές τους δυνατότητες, αφού θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το φονικό σπαθί των σαμουράι, αλλά και έναν εσωτερικό αγώνα ενάντια στην ίδια του την αθανασία, για να αναδυθεί και πάλι δυνατότερος από ποτέ. (Cine.gr)
ΑΠΟΨΗ : Ο νέος Γούλβεριν ήθελε -και έπρεπε- να είναι πολύ καλύτερος από την προηγούμενη solo εμφάνισή του. Το κατάφερε ελάχιστα αλλά τα τελευταία χρόνια οι απαιτήσεις του κοινού από τις ταινίες με υπερήρωες είναι μεγάλες. Το αποτέλεσμα είναι ο Γούλβεριν να μοιάζει σαν φτωχός συγγενής των υπολοίπων ηρώων της Marvel.
Το δυνατό χαρτί της ταινίας είναι ο πρωταγωνιστής της. Ο Jackman δίνει ίσως την καλύτερή του ερμηνεία ως Γούλβεριν μετά από μια δεκαετία εμφανίσεων ως το πιο δύσκολο και μοναχικό μέλος των X-Men. Σκληρός, απομονωμένος μετά το θάνατο την Jean (X-Men : The Last Stand, το The Wolverine είναι σαν άτυπη συνέχεια της σειράς των μεταλλαγμένων) ο Γούλβεριν του Jackman είναι ωριμότερος και ο ίδιος απόλυτα ταυτισμένος πλέον με τον (αντι)ήρωά του.
Το πρόβλημα είναι ότι απέναντι από τον πολύ καλό Γούλβεριν του Jackman δεν υπάρχει ένας εξίσου εντυπωσιακός και επιβλητικός κακός. Η Viper είναι γοητευτική αλλά μοιάζει βγαλμένη από περασμένη δεκαετία, ενώ οι νίντζα και τα μέλη της Γιακούζα δεν μοιάζουν ικανές απειλές.
Στον τομέα της δράσης δύο με τρεις σκηνές θα σας μείνουν, με πιο θεαματική αυτή στο τρένο. Αρκετά θεαματική και η εναρκτήρια σκηνή, ενώ η πιο καλογυρισμένη και οπτικά καλλιτεχνική σκηνή θεωρώ πως είναι αυτή της επίθεσης με βέλη από τους νίντζα, στο χιονισμένο χωριό.
Η αλήθεια είναι ότι κάτι δεν φάνηκε να πηγαίνει καλά με το The Wolverine από τη στιγμή που ο αρχικός σκηνοθέτης, Darren Aronofsky, αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο Aronofsky δούλεψε 6 μήνες στην παραγωγή της ταινίας και αποχώρησε προφασιζόμενος οικογενειακούς λόγους. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε λίγο αργότερα και είναι η εξής : το σενάριο που έγραψαν αρχικά ο Aronofsky με τον Christopher McQuarrie θεωρήθηκε πως εμπεριείχε τεράστιες δόσεις βίας και σεξ, κάτι που θα καθιστούσε την ταινία ακατάλληλη για κοινό κάτω των 18. Εννοείται πως η Marvel δεν ήθελε κάτι τέτοιο, ο Aronofsky δεν συμβιβάστηκε και αποχώρησε. Ίσως ο Γούλβεριν να στέκονταν πιο τυχερός αν ο Aronofsky παρέμενε στην παραγωγή και ίσως να αποκτούσε μια αξιόλογη ταινία από έναν ιδιαίτερο σκηνοθέτη. Ποιός ξέρει; Όλα αυτά είναι υποθέσεις.Το τελικό αποτέλεσμα πάντως φέρει την υπογραφή του James Mangold, ο οποίος δεν είναι κακός σκηνοθέτης αλλά φαίνεται ότι μπορούν να τον διαχειριστούν με μεγαλύτερη ευκολία οι ιθύνοντες της Marvel, γι αυτό του ανέθεσαν, απ' ότι φαίνεται, τη σκηνοθεσία και της τρίτης ταινίας του Γούλβεριν.
Με λίγα λόγια : Η δεύτερη σόλο εμφάνιση του αντιηρωικού Γούλβεριν, είναι λίγο καλύτερη από την πρώτη αλλά και αυτή θα ξεχαστεί σύντομα. Η παρακολούθησή της γίνεται πάντως με ευκολία ειδικά αν ανήκεις στους φανατικούς των ταινιών βασισμένων σε κόμιξ.
Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου