31.10.13

Zombie 3 (1988)

Είδος: Τρόμου

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Σκηνοθεσία:Lucio Fulci [Bruno Mattei]
Σενάριο:Claudio Fragasso
Παίζουν:Deran Sarafian, Beatrice Ring, 
Ottaviano Dell'Acqua
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ομάδα τρομοκρατών θα κλέψει από μια στρατιωτική βάση έναν επικίνδυνο ιό. Η εξάπλωση επιδημίας είναι θέμα ωρών.

ΑΠΟΨΗ : "Ο καθένας πρέπει κάποια στιγμή να φάει"! Αυτό απάντησε ο Fulci όταν ρωτήθηκε γιατί γύρισε το Zombie 3. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι δεν πρέπει να περιμένετε πολλά απ' την εν λόγω ταινία. Δυσκολίες στα γυρίσματα γιατί ο Fulci αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, διαφορές σκηνοθέτη και σεναριογράφου και κάπως έτσι το υλικό που παρέδωσε ο Fulci, έφτανε μετά βίας τα 50 λεπτά. Αναπληρωτής σκηνοθέτης ο Bruno Mattei και κάπου εκεί τελείωσαν όλα για το Zombie 3.
  Η γνωστή ατμόσφαιρα που διέκρινε όλες τις ταινίες του Fulci (Zombie, City Of The Living Dead ), εδώ δεν υπάρχει, ενώ συναντάμε κακές σκηνές δράσης, για τις οποίες προφανώς ευθύνεται ο Mattei. Gore υπάρχει αρκετό, με χαρακτηριστική τη σκηνή με το κεφάλι στο νεκροτομείο ενώ τα ζόμπι δεν ακολουθούν πιστά τους κανόνες των ταινιών του είδους και εμφανίζονται ταχύτερα, πιο έξυπνα (στήνουν ενέδρες!) και με ικανότητες ομιλίας κάποιες φορές. Επίσης, θα παρατηρήσετε μια προφανής αναφορά του Fulci στον Χίτσκοκ και τα Πουλιά, σε μια σύντομη σκηνή.

  Με λίγα λόγια : Είτε είστε θαυμαστές του Fulci είτε όχι, προσπεράστε το Zombie 3. Οι πρώτοι θα απογοητευτείτε, οι δεύτεροι, δε θα εκτιμήσετε όπως πρέπει, έναν χαρισματικό σκηνοθέτη.




Βαθμολογίες άλλων ιστοσελίδων :
Zombi 3 (1988) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου