15.10.13

The Internship (2013)

Είδος: Κωμωδία


Οι Καταφερτζήδες 2013
ΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ
Σκηνοθεσία:Shawn Levy
Σενάριο:Vince Vaughn, Jared Stern
Παίζουν:Vince Vaughn, Owen Wilson, 
Rose Byrne
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Δυο φρεσκο-απολυμένοι «δεινόσαυροι» σαραντάρηδες, ο Μπίλι κι ο Νικ, χάνουν τις δουλειές τους και προσγειώνονται απότομα στον πλανήτη ίντερνετ! Αφού ξεκαθαρίσουν εντός τους ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας και να περάσουν στη νέα, «ψηφιακή», εποχή, αποφασίζουν να δηλώσουν συμμετοχή για πρακτική άσκηση στον ιντερνετικό κολοσσό που ακούει στο όνομα Google, με προοπτική, κάποια μέρα, να μονιμοποιηθούν. Εκεί όμως ο ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος για αυτούς, καθώς ο δρόμος για μια θέση σε μια από τις καλύτερες εταιρείες παγκοσμίως περνάει ανάμεσα από πανούργους, ανταγωνιστικούς εικοσάχρονους με σπινθηροβόλο βλέμμα. (Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Οι Καταφερτζήδες, όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της ταινίας, δεν τα κατάφεραν πολύ καλά αυτή τη φορά. Αναμφισβήτητα ο Vaughn και ο Wilson είναι ταλαντούχοι κωμικοί αλλά οι επιλογές τους τα τελευταία χρόνια δεν τους δικαιώνουν. Κι αν η καριέρα του Wilson είχε μια μικρή αναλαμπή με τη συμμετοχή του στο Midnight In Paris, του Woody Allen το 2011, η καριέρα του Vaughn έχει κολλήσει σε μετρίου επιπέδου κωμωδίες.
  Εδώ ο Vaughn συνυπογράφει και το σενάριο, το οποίο δυστυχώς είναι ξανα-ξαναζεσταμένο φαγητό. Το αμερικανικό όνειρο, οι σαραντάρηδες που δε δέχονται να μεγαλώσουν, η πίστη στον εαυτό σου και κωμικές ατάκες, που τις ξέρουμε και τις περιμένουμε πλέον σε κάθε αμερικανική κωμωδία. Το διαφορετικό κομμάτι της ταινίας έγκειται στην ενασχόλησή της με την Google, τις υποδομές και τον τρόπο λειτουργίας της. Για να πω την αλήθεια, όλη η ταινία έχει τη μορφή τεράστιου διαφημιστικού σποτ, με εμβόλιμες κωμικές σκηνές και λίγο love story. Δεν έχω άποψη για το θέμα της Google (αν κάποιος από εσάς έχει κάτι να πει, ας το κάνει στα σχόλια του blog), αλλά όταν κάτι παρουσιάζεται τόσο ονειρικό και αγγελικά πλασμένο, συνήθως ενοχλεί. Εύχομαι να είναι πράγματι έτσι η κατάσταση στην Google αλλά και πάλι, αυτή η τόσο θετική στάση της ταινίας, απέναντι στην εταιρεία κολοσσό, καταντά ενοχλητική.
  Όπως και να 'χει, τα σημεία που θα τραβήξουν την προσοχή μας στο Internship, είναι δύο. Το ένα είναι η Google και το δεύτερο είναι η χημεία Vaughn και Wilson, η οποία ήταν φανερή από τους (ανώτερους) Γαμομπελάδες. Θα γελάσεις με μερικές σκηνές, που το πρωταγωνιστικό δίδυμο φαίνεται να αυτοσχεδιάζει, θα γελάσεις ίσως και με κάποια περάσματα γνωστών κωμικών της γενιάς τους (Will Ferrel), αλλά το σύνολο δεν αρκεί για να κατατάξεις το Internship στις καλές κωμωδίες, που τυχόν έχεις παρακολουθήσει, γιατί όλα αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη σου τα έχεις δει ξανά και μάλιστα πιο καλογραμμένα και γυρισμένα με έμπνευση.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου