16.9.13

Deathwatch (2002)

Είδος: Τρόμου

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
Σκηνοθεσία:Michael J. Bassett
Σενάριο:Michael J. Bassett
Παίζουν:Jamie Bell, 
Rúaidhrí Conroy, 
Mike Downey
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου μια ομάδα Βρετανών στρατιωτών καταλαμβάνει ένα γερμανικό χαράκωμα και παγιδεύεται μέσα σε αυτό μαζί με ένα Γερμανό αιχμάλωτο, που προσπαθεί να τους προειδοποιήσει για "κάτι". Σύντομα θα καταλάβουν ότι δεν είναι παγιδευμένοι από τον εχθρό αλλά από κάτι πολύ πιο ισχυρό και μοχθηρό.

ΑΠΟΨΗ : Αξιόλογο δείγμα ταινίας τρόμου με καλές ερμηνείες και ένα ενδιαφέρον σενάριο. Μπορείς να το δεις σαν αλληγορία, για το τι μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος και η μάχη για επιβίωση στην ανθρώπινη ψυχή αλλά μπορείς να το παρακολουθήσεις και σαν μια καθαρή, αξιοπρεπή ταινία τρόμου.
  Μικρό το μπάτζετ κι έξυπνος χειρισμός από το σκηνοθέτη, που απέφυγε τα ειδικά εφέ και την προσπάθεια εντυπωσιασμού με φθηνά κόλπα και προτίμησε να βασιστεί στους ηθοποιούς και το χτίσιμο της ατμόσφαιρας.Δεν δίνει ποτέ σαφή απάντηση για το τι συμβαίνει στην ταινία, αφήνοντάς μας να καταλήξουμε στα δικά μας συμπεράσματα. Οι αναλύσεις που μπορούν να γίνουν είναι αρκετές και για του λόγου το αληθές, αφού δείτε την ταινία, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο και θα μπορέσετε να διαβάσετε μερικές [ IMDB ]. 
  Το Deathwatch δε θα σας συναρπάσει, ούτε θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, θα σας κερδίσει όμως αν το αφήσετε να κυλήσει και θα σας προκαλέσει να σκεφτείτε μετά το τέλος του, προσπαθώντας να δώσετε κι εσείς τη δική σας ερμηνεία. Σε περίπτωση βέβαια που ανήκετε στην κατηγορία θεατών, οι οποίοι ψάχνουν ταχείς ρυθμούς και μοντέρνο τρόπο κινηματογράφησης στις ταινίες τρόμου που παρακολουθούν, το Deathwatch, μάλλον, δεν κάνει για εσάς. 




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Deathwatch (2002) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου