19.9.13

Batman Year One (2011)

Είδος: Animation, Δράσης

Σκηνοθεσία:Sam Liu,
Lauren Montgomery
Σενάριο:Tab Murphy
Παίζουν:Bryan Cranston, 
Ben McKenzie,Eliza Dushku
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ  : Ένας αστυνομικός και ένας εκατομυριούχος πλέιμποϋ επιστρέφουν μετά από χρόνια στην πόλη του Γκόθαμ προσπαθώντας να πολεμήσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες αλλά και τη διαφθορά που πνίγει την πόλη. Οι δρόμοι τους σύντομα θα διασταυρωθούν...

ΑΠΟΨΗ : Το Batman: Year One γράφτηκε από τους Frank Miller και David Mazzucchelli, κυκλοφόρησε σε τέσσερα μέρη στα τεύχη 404-407 της Αμερικανικής έκδοσης του Batman και αργότερα εκδόθηκε ολοκληρωμένο. Είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες του Σκοτεινού Ιππότη και είναι αυτή που επηρέασε όσο καμία άλλη όλες τις μετέπειτα ιστορίες του Μπάτμαν στο χαρτί, στην τηλεόραση αλλά και στον κινηματογράφο. Τα Batman Begins αλλά και το animation του 1993 Batman : Mask Of the Phantasm ,έχουν βασιστεί στην ιστορία του Year One και έχουν χρησιμοποιήσει σκηνές βγαλμένες από το κόμικ.  
  Η ιστορία ασχολείται με τους χαρακτήρες των Τζιμ Γκόρντον και Μπρους Γουέην - Μπάτμαν, δίνοντας μια νέα (για το 1987 που κυκλοφόρησε το κόμικ ) εκδοχή για τον τρόπο γνωριμίας τους. Η εμβάθυνση που γίνεται στους χαρακτήρες είναι πρωτοφανής, για ταινία animation της DC ενώ υπάρχουν και αρκετά σκληρές σκηνές, με αποτέλεσμα η ταινία να θεωρείται κατάλληλη για τους άνω των 13. 
  Κινούμενο ανάμεσα στο film noir, το θρίλερ και την περιπέτεια, το πολύ καλό αυτό animation της DC αξίζει την προσοχή σας. Ακόμα κι αν δεν ανήκετε στη μερίδα των ενηλίκων, οι οποίοι παρακολουθούν κινούμενα σχέδια δεν θα απογοητευθείτε καθώς υπάρχουν αξιοπρεπείς διάλογοι και ενδιαφέρουσες σκηνές δράσης ενώ επιπλέον ενδιαφέρον πρέπει να δείξουν οι φίλοι του Breaking Bad, που θα αναγνωρίσουν στη φωνή του Τζιμ Γκόρντον, τον αγαπημένο τους Bryan Cranston.
  Η μόνη ένσταση που μπορεί να έχει κάποιος για το Year One είναι ότι γυρίστηκε το 2011 και ενώ η ιστορία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί, έστω και άτυπα, άλλες δύο φορές, όπως είπαμε και πιο πάνω, στο Mask Of The Phantasm και στο, πιο γνωστό στους περισσότερους, Batman Begins.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Batman: Year One (Video 2011) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου