29.6.13

Olympus Has Fallen (2013)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης
Olympus Has Fallen
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΠΕΣΕ 
Σκηνοθεσία:Antoine Fuqua
Σενάριο:Creighton Rothenberger, 
Katrin Benedikt
Παίζουν:Gerard Butler, 
Aaron Eckhart, 
Morgan Freeman
ΥΠΟΘΕΣΗ : Ο Μάικ Μπάνινγκ είναι ένας μυστικός πράκτορας της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον αμερικανό πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα που τον μεταφέρει πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η πρώτη κυρία. Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ. Όταν ο Λευκός Οίκος δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν. Εν τω μεταξύ, ο Μάικ, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο κτίριο, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον πρόεδρο και να αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές.(Cine.gr)

ΑΠΟΨΗ : Μια ταινία γεμάτη από αμερικάνικη προπαγάνδα. Για άλλη μια φορά οι βορεοκορεάτες εισβάλλουν στην Αμερική. Οι καημένοι Αμερικανοί-θύματα τρέχουν πανικόβλητοι να γλιτώσουν αλλά και να προστατέψουν τον αγαπημένο τους πρόεδρο. Αυτό που τους τρομοκρατεί όμως περισσότερο απ' όλα είναι η πιθανότητα να χάσουν τον έλεγχο την Νότιας Κορέας αλλά και των πυρηνικών τους όπλων. Φυσικά ο μέσος Αμερικανός υπερ-στρατιώτης είναι αυτός που θα σώσει την κατάσταση. 
   Παρ' όλη την προπαγάνδα όμως και το εθνικιστικό - πολιτικό κουρκούτιασμα των αμερικάνικων μυαλών, πρόκειται για μια καλογυρισμένη ταινία με αρκετά εντυπωσιακά εφέ και μπόλικη δράση.  Αξίζει να την δείτε αλλά με μια επιφυλακτικότητα απέναντι στα μηνύματα που προσπαθούν να περάσουν.





Βαθμολογίες άλλων ιστοσελίδων 
Olympus Has Fallen (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου