30.1.23

You People (2023) Review

 

You People Review
Κωμωδία
Διάρκεια:117'

 

 

Γράφει ο Νίκος Ρέντζος

 You People, είναι ο τίτλος της νέας ταινίας που μας φέρνει το Netflix . Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόδοση του τίτλου στα Ελληνικά αλλά προτείνω το "Ας σπαταλήσουμε το ταλέντο μας". Με βρίσκετε φανερά επιθετικό και το δέχομαι αλλα ειλικρινά, το You People, κατάφερε να με εκνευρίσει αφάνταστα, όσο ελάχιστες ταινίες έχουν καταφέρει να με εκνευρίσουν τα τελευταία χρόνια.

Ο Τζόνα Χιλ υποδύεται τον Έζρα, έναν τυπάκο μεγαλωμένο σε μια Εβραϊκή οικογένεια, που στα 35 του έχει μια δουλειά που απεχθάνεται ενώ παράλληλα παρουσιάζει ένα podcast με την Αφροαμερικανίδα κολλητή του φίλη, γύρω από τα θέματα κοινωνικού και φυλετικού ρατσισμού. Όνειρό του είναι να καταφέρει να κάνει το podcast τόσο επιτυχημένο που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μίζερη εργασία του. Ο Έζρα γνωρίζεται με την Αμίρα, που είναι κι αυτή Αφροαμερικανίδα, ερωτεύονται και μετά από μερικούς μήνες θέλει να της κάνει πρόταση γάμου. Το θέμα (ως συνήθως) είναι η γνωριμία με τους γονείς και εδώ αυτό δεν θα πάει πολύ καλά. Ο μουσουλμάνος πατέρας της Αμίρα και η λευκή Εβραία μητέρα του Έζρα θα προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στο νεαρό ζευγάρι.

Μπορεί να ακούγεται διασκεδαστικό αλλά στην πράξη το σενάριο που υπογράφει ο Τζόνα Χιλ και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κένυα Μπάρις, είναι επιεικως απαράδεκτο. Ενώ αρχίζει συμπαθητικά, μετα το πρώτο μισάωρο, η ταινία εξελίσσεται σε μια υπερβολικά γραφική κωμωδία με αρκετά κακά αστεία και καθόλου καλά γραμμένους διαλόγους. Αυτό που ξεκινά ως ένα συμπαθες love story, γίνεται μια κακή απομίμηση του Μάντεψε Ποιος θα έρθει το Βράδυ (όχι μόνο του κλασικού αλλά ακόμα και το πιο πρόσφατου ριμέικ...), μία άνευ ουσίας "μοντερνιά", αν μου επιτρέπετε η χρήση της λέξης.

Ο Τζόνα Χιλ και η Λόρεν Λόντον υποδύονται το ζευγάρι , με όχι πολύ καλή χημεία μεταξύ τους, ενώ η Τζούλια Λουίς Ντρέιφους, ο Ντέιβιντ Ντουκοβνι και ο εντελώς βαριεστημένος Έντι Μέρφι έχουν τους ρόλους των γονιών. Πόσο κρίμα για καλούς ηθοποιούς να έχουν ένα σενάριο που δεν μπορούν να στηρίξουν.

Στο τέλος, το You People, καταντά προσβλητικό ακόμα και ως προς τα θέματα που θέλει να αγγίξει. Αφήνει τις ευκαιρίες για κοινωνικά σχόλια να πάνε χαμένες, παρότι προετοιμάζει το έδαφος αρκετές φορές, και αναλώνεται σε μερικά εντελώς εκτός κλίματος κωμικά σκηνικά. Κρίμα, επαναλαμβάνω, για το ταλέντο των συντελεστών.


Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Filmy.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου