11.3.14

300:Rise of an Empire (2014)

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης

300: Η ΑΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Σκηνοθεσία:Noam Murro
Σενάριο:Zack Snyder,Kurt Johnstad
Παίζουν:Sullivan Stapleton,
Eva Green,Lena Headey
Γράφει ο Αλέξανδρος Ανδρεανίδης
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο στρατηγός Θεμιστοκλής επιχειρεί να ενώσει όλους τους Έλληνες και να εξαπολύσει μια επίθεση που πρόκειται να αλλάξει τον ρου της μάχης. Ο Θεμιστοκλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πολυμελή στρατό του Ξέρξη -του θνητού που έγινε θεός- και της Αρτεμισίας, της αιμοδιψούς επικεφαλής του περσικού ναυτικού. (cine.gr)


ΑΠΟΨΗ: Η συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης ταινίας 300, έφτασε επιτέλους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το αποτέλεσμα; Άπλετο αίμα,αποκεφαλισμοί και ακρωτηριασμοί. Σε αυτόν τον τομέα παίρνει δέκα με τόνο αναμφίβολα αλλά είναι δυνατόν για δεύτερη συνεχή ταινία να μην υφίστανται κοινά σημεία με τα ιστορικά γεγονότα του τόπου μας;


Αντιπαρέρχοντας όλα τα παραπάνω, μου άρεσε η ταινία αλλά μου άφησε μία πικρή γεύση όσον αφορά το τέλος της. Προφανώς και θα υπάρχει και τρίτο μέρος αλλά χάθηκε να τελείωνε λιγότερο απότομα;
Ερμηνευτικά, ο Sullivan Stapleton(στο ρόλο του Θεμιστοκλή) ως άλλος Λεωνίδας,στέκεται αρκετά καλά μέσα στην ταινία και με τη βοήθεια της Eva Green (Αρτεμισίας) δημιουργούν ένα ωραίο ''δίδυμο'',αλλά ως εκεί.
Για τη σκηνοθεσία άξιο αναφοράς είναι το ότι πρόκειται για ένα παραμύθι με γεγονότα βγαλμένα από τη φαντασία του σκηνοθέτη έχοντας καμία σχέση με τα ιστορικά. Αλλά ας δούμε και τη θετική πλευρά. Πρόκειται,έστω και έτσι, για μία στιγμή διαφήμισης για τη χώρα μας. Μακάρι τέτοιες ταινίες να έβγαιναν συχνότερα στους κινηματογράφους.
Το μόνο που κρατάμε από την ταινία λοιπόν είναι,οι άπλετες στιγμές δράσης (μαεστρικά τραβηγμένες ) και τίποτα άλλο.

Με λίγα λόγια: Άξια αναφοράς ταινία χωρίς βέβαια κάτι το εξαιρετικό. Απλή ωμή δράση χωρίς ίχνος παραπομπής στα ιστορικά γεγονότα.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
300: Rise of an Empire (2014) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου