2.12.13

Man Of Tai Chi (2013)

Είδος: Δράσης

Man Of Tai Chi
Σκηνοθεσία:Keanu Reeves
Σενάριο:Michael G. Cooney
Παίζουν:Keanu Reeves, Tiger Hu Chen, 
                             Iko Uwais
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ : Στο σύγχρονο Πεκίνο, οι δυνατότητες στις πολεμικές τέχνες ενός νεαρού τού δίνουν ανοιχτές επιλογές, αλλά κι οδυνηρά διλήμματα. (Cine.gr) 

ΑΠΟΨΗ : Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Keanu Reeves είναι μια δυναμική περιπέτεια πολεμικών τεχνών, μοντέρνα αλλά και παλιομοδίτικη. Ο Ριβς χρησιμοποιεί ένα τρόπο κινηματογράφησης των μαχών σώμα με σώμα με συνεχής κίνηση της κάμερας γύρω από τους μαχόμενους, βγάζοντας αρκετή ενέργεια στην οθόνη. Οι χορογραφίες δε των σκηνών αυτών είναι εξαιρετικές και με απόλυτη λεπτομέρεια. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο Τζον Γου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το φιλμ του Ριβς.
  Η υπόθεση της ταινίας, με το μαθητή που παραστράτησε και τα βάζει με τον ίδιο του το δάσκαλο, για να επανορθώσει αργότερα, θυμίζει ταινίες πολεμικών τεχνών από τη δεκαετία του '80. Όλο το ύφος της ταινίας είναι τέτοιο, που μπορεί εύκολα να περάσει στο χώρο του καλτ σε ένα-δύο χρόνια. Ο μαθητής, ο δάσκαλος, ένας μέντορας που χρησιμοποιεί τον μαθητή για να πάρει αυτά που θέλει και η αιώνια μάχη άσπρου-μαύρου, καλού και κακού, είναι στοιχεία που κάνουν την εμφάνισή τους σε εκατοντάδες ταινίες. Όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, όπως εδώ, μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω σε μια ταινία, που δε λέει κάτι καινούριο αλλά που βγάζει ένα φρέσκο αέρα και ένα σεβασμό, για τους κανόνες των ταινιών αυτού του είδους.
  Ερμηνευτικά δε θα βρείτε κάτι ιδιαίτερο εδώ και δε νομίζω να περιμένατε ότι θα βρείτε άλλωστε. Όλοι οι ηθοποιοί κινούνται σε ερμηνευτικά μοτίβα ικανοποιητικά και αναγνωρίσιμα για το είδος. Ο κακός του Keanu Reeves είναι σίγουρα ο πιο cheesy χαρακτήρας ενώ ο Τάϊγκερ Χου Τσεν έχει την απόλυτη φυσιογνωμία καλού τύπου, κάτι που κάνει τη μεταξύ τους σύγκρουση στο τέλος, αναπόφευκτη και αρκετά έντονη.

Με λίγα λόγια : Η καλύτερη περιπέτεια πολεμικών τεχνών για το 2013, δια χειρός Keanu Reeves! Αποστολή Σκηνοθετικό Ντεμπούτο : Επιτυχημένη.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Man of Tai Chi (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου