8.8.13

Battle Of The Damned (2013)

Είδος: Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΩΝ
Σκηνοθεσία:Christopher Hatton
Σενάριο:Christopher Hatton
Παίζουν:Dolph Lundgren, 
Melanie Zanetti,Matt Doran
Γράφει ο Νίκος Ρέντζος
ΥΠΟΘΕΣΗ   : Όταν ένας ιός εξαπλώνεται και μετατρέπει όσους προσβάλει σε ζόμπι, ένας μισθοφόρος πρέπει να βγάλει απο μια περιοχή καραντίνας μια ομάδα επιζώντων. Σύμμαχοί του θα είναι μια μικρή διμοιρία ρομπότ.

ΑΠΟΨΗ : B- movie όπως θα έχετε καταλάβει οι περισσότεροι, βλέποντας τη φάτσα του Lundgren στην αφίσα και διαβάζοντας την υπόθεση της ταινίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Από τις εικονικές φιγούρες των περιπετειών του '80, ο Lundgren είναι αυτός που κρατά μια πιο αξιοπρεπή στάση όσο περνούν τα χρόνια και δεν είχε την κατρακύλα των Van Damme και Seagal, των οποίων οι επιλογές πήγαιναν και πάνε (ειδικά για τον Seagal),απ' το κακό στο χειρότερο. Ο Lundgren δούλευε αθόρυβα όλα αυτά τα χρόνια σε "δεύτερες" κυρίως παραγωγές, αλλά με αρκετή σοβαρότητα από την πλευρά του. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, σκηνοθέτησε ο ίδιος πολλές από αυτές, δείχνοντας ότι έχει μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική ματιά και ότι αν κάποια στιγμή του δοθεί η ευκαιρεία να διαχειριστεί ένα μεγαλύτερο μπάτζετ μπορεί να παρουσιάσει κάτι πολύ πιο αξιόλογο. Το θέμα με τον Lundgren είναι ότι διαφέρει από τα "action icons" των '80ς σε αρκετά πράγματα. Δεν είναι μόνο ένας γεροδεμένος, γραμωμένος πρώην αθλητής, που "γράφει" στην κάμερα. Έχει μερικά... πραγματάκια ακόμα, όπως : πτυχιούχος Μηχανολόγος, σπουδές στο Royal Institute of Technology της Στοκχόλμης, υποτροφίες και διδακτορικά στα πανεπιστήμια του Σίδνεϋ και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης(MIT) και συμβολή στην κατασκευή του συστήματος ύδρευσης στα διαστημικά λεωφορεία της NASA. Θέλεις κι άλλα; Έχει... Τρείς φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο Καράτε και κάτοχος μαύρης ζώνης 3ου βαθμού, ενώ βρήκε χρόνο μέσα όλα αυτά να ασχοληθεί και με τη μουσική και συγκεκριμένα με τα ντραμς. Αν θέλετε ολοκλήρωμενη άποψη για τον κύριο Lundgren, ρίξτε μια ματιά εδώ.
  Η ταινία ,όπως θα καταλάβατε απ' τον πρόλογο, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, δεν είναι όμως και κάτι που δε βλέπεται. Τίμια στις προθέσεις της b- movie, βάζει μπροστάρη το θηριώδη Σουηδό και με ένα σενάριο, όχι κακό μεν, χιλιοχρησιμοποιημένο δε και σε Α και σε Β( και σε Ζ, που λέει κι ένας φίλος ) movies, προσφέρει -από λίγο- δράση, αγωνία και κάποιες διάσπαρτες στιγμές τρόμου ( μη φανταστείς... κανα δύο "μπου" για το τυπικό της υπόθεσης ). Υπερκινητική, στις σκηνές μαχών, η κάμερα και εστιασμένη στο Lundgren σε όλες τις υπόλοιπες, μιας και είναι ο μόνος που έχει ενδιαφέρον από τους χαρακτήρες της ταινίας, λόγω του ότι είναι ο Lundgren κι όχι λόγω του καλογραμμένου ρόλου του.
  Έχουμε και λέμε λοιπόν : Lundgren, ιός, ζόμπι, ρομπότ, ξύλο και λίγος τρόμος. Το προτείνω στους ορκισμένους b-movάδες, στους φίλους του Σουηδού γίγαντα και σε αυτούς που βλέπουν με συμπάθεια τους άλλοτε αεικίνητους αστέρες των action movies της δεκαετίας '80-'90. Δεν προτείνεται σε όσους περιμένουν να δουν μια καλογραμμένη, ενδιαφέρουσα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, εκτός κι αν μπορούν να είναι αρκετά, μα αρκετά, επιεικείς.




Βαθμολογία άλλων ιστοσελίδων
Battle of the Damned (2013) on IMDb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου