14.6.13

Reviews στα γρήγορα...

  Μια γρήγορη ματιά σε τρεις δευτεροκλασάτες παραγωγές τρόμου, που ήθελαν να δώσουν κάτι παραπάνω αλλά δεν τους βγήκε.Κοινό στοιχείο και στις τρεις, ότι διαδραματίζονται μακρυά απ' τα σκηνικά της πόλης.
  
  1. STATIC του Todd Levin

  Ο Τζόναθαν και η Άντι είναι ένα ζευγάρι που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο του γιου του.Ένα βράδυ μια άγνωστη θα χτυπήσει την πόρτα τους και θα ζητήσει βοήθεια ,γιατί το αμάξι της παρουσίασε βλάβη και της επιτέθηκαν κάποιοι μασκοφόροι,οι οποίοι δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους,και να τους παγιδεύσουν μέσα στο σπίτι.
  Αυτό που βλέπουμε,δεν είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης πολλών λαθών στη ροή της ταινίας,που,ίσως,αν ο σκηνοθέτης είχε χειριστεί καλύτερα το μεσαίο μέρος της, να την εκτιμούσαμε λίγο παραπάνω.Όταν τελειώσει,καταλαβαίνουμε ότι απλώς βιαζόταν να μας δείξει πόσο "έξυπνο" φινάλε έχουν σκεφτεί.    
4/10
Static (2012) on IMDb


   2. HOME SWEET HOME του David Morlet


 Το κοινό στοιχείο του Home sweet home με το Static, είναι ότι κι εδώ έχουμε ένα ζευγάρι που βρίσκεται παγιδευμένο μέσα στο σπίτι του.Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιο βίαια εδώ, και ο μανιακός που τους έχει παγιδέψει είναι αρκετά μεθοδικός και έχει προβλέψει ,σχεδόν, τα πάντα..
  Απλή η ιστορία.Καλογυρισμένο επί το πλείστον. Ερμηνείες στάνταρ για θρίλερ της γενιάς του.Αν ήταν λίγο πιο γρήγορο σε κάποια σημεία ,θα το παρακολουθούσαμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον-τώρα χαζεύαμε και λίγο έξω απ' το παράθυρο σε μερικά σημεία.Κρατάει κι αυτό μια ιδέα για το τέλος ,σε μια ύστατη προσπάθεια για παραπάνω πόντους, αλλά δεν καταφέρνει πολλά.
4,5/10
Home Sweet Home (2013) on IMDb


 3. IT'S IN THE BLOOD του Scooter Downey


Ο Οκτόμπερ, επιστρέφει μετά από πολύ καιρό στα πάτρια εδάφη για να συναντήσει τον πατέρα του.Η σχέση τους, δεν είναι και η καλύτερη,και όταν κάποια στιγμή μεσα στο δάσος, θα βρεθούν κυνηγημένοι από ένα παράξενο πλάσμα, θα πρέπει να λύσουν τις διαφορές τους και να πολεμήσουν για τη ζωή τους, αλλά και -κυρίως- την ψυχή τους.
  Πιο πολύ με ένα δράμα ,με στοιχεία παραβολής, έχουμε να κάνουμε εδώ,παρά με ταινία τρόμου.Υπάρχει μεν, ένα τέρας που κυνηγάει τους πρωταγωνιστές, αλλά φαίνεται πως είναι καθαρά αλληγορικό.
  Το στοιχείο ωστόσο,που δίνει τους παραπάνω πόντους στην ταινία, είναι οι ερμηνείες.Ο γνωστός, για τις εμφανίσεις του σε b-movies την τελευταία εικοσαετία, Lance Henriksen, μας θυμίζει, έστω για λίγο, πως έχει υπάρξει καλός ηθοποιός στην καριέρα του.
 5/10

It's in the Blood (2012) on IMDb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου